Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jako jedyną opcję zaznaczyłem inpost natomiast klient zaproponował odbiór osobisty i się zgodziłem. Mam tylko pytanie, jak teraz zrobić żeby "odfajkować" tę transakcję i żeby Allegro uznało ją jako zamkniętą, i że przedmiot dostarczyłem?
@Blaysed Ty się nie przejmuj ,,ofajkowaniem,, przez allegro , a zadbaj o potwierdzenie odbioru przez klienta , najlepiej na piśmie .
Zgodziłeś się, to wydrukuj jakieś pismo i niech Ci kupujący potwierdzi przejęcie towaru, żebyś nie miał z tym problemu.😁
@Blaysed rozumiem, że chodzi o dzisiejsze zamówienie. Możliwość edycji oferty w tym zmiany metody dostawy jest możliwa dopóki nie dojdzie do sprzedaży - to na przyszłość 🙂 Aby to zrobić przejdź do zakładki Moje aktywne ogłoszenia. Przy odpowiednim ogłoszeniu kliknij [edytuj], zaznacz nową metodę dostawy, kliknij [zapisz zmiany].
W tej sytuacji tak jak radzą @mdrogeria i @LEW433 upewnij się, że otrzymasz potwierdzenie odbioru od kupującego.
@Blaysed
Co rozumiesz jako "Allegro uznało ją jako zamkniętą".
Allegro nie zaliczy Ci terminowego uzupełnienia numeru przesyłki, nie zaliczy wysyłki w tym samym dniu, ani nawet wysyłki w deklarowanym terminie, nie zaliczy szybkiej dostawy (ani dostawy w ogóle).
Tzw. ocenę sprzedawcy wg. tzw. "zasad" Allegro masz już obniżoną w co najmniej kilku metrykach.
Teraz możesz już tylko zadbać o posiadanie dowodu na wydanie rzeczy kupującemu (np. abyś nie musiał jej wydawać po raz drugi).