Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, czuję się oszukany przez Allegro Lokalnie.
Otóż kupujący kupił towar z opcją odbiór osobisty plus płaci przy odbiorze.
Kupujący nie wywiązał się z obowiązku zapłaty i zrezygnował z zakupu. Towar został u Mnie a kasa na minusie.
Teraz Allegro nie chce mi wyzerować tej nieudanej transakcji.
Co mam zrobić w takiej sytuacji, nie zamierzam płacić za jakiś chory system. Pozdrawiam.
A dlaczego udostępniasz ten sposób dostawy, jak Allegro ma zweryfikować czy nie doszło do sprzedaży? masz dowód że nie doszło do transakcji(potwierdzenie od kupującego, możesz napisać o zwrot i możliwe że oddadzą. A w regulaminie jest napisane że jest bezzwrotna ale . : https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/oplaty-za-sprzedaz-na-allegro-lokalnie/czy-jesli-nie-dojd...
Opłata za sprzedaż na Allegro lokalnie co do zasady jest bezzwrotna.
Jest to opłata za usługę znalezienia kupującego którą wykonało Allegro a to, że kupujący nie sfinalizował transakcji to już zupełnie inna para kaloszy.
Aby spróbować ją anulować musisz mieć oświadczenie od kupującego, że do zakupu finalnie nie doszło - dlatego skontaktuj się z nim i poproś o przesłanie takiego oświadczenia najlepiej bezpośrednio przez Allegro.
Bez tego opłaty raczej nie da się anulować i radzę ją wtedy zapłacić bo prędzej czy później trafi do windykacji jeśli tego nie zrobisz.
Nauczka na przyszłość - odbiór osobisty tylko przy przedpłacie na konto 🙂