Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jak w tytule. Czy da się coś zrobić?
@rt1309 kupiłeś z podesłanego linku ?
Sprzedawałem z podesłanego linku
To pierwsza moja sprzedaż poprzez rzeczy zakupione, allegro wypełnia resztę.
Sprzedajesz to musisz mieć kasę tu,https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji a jakieś potwierdzenia to oszustwo.
@rt1309 Ok... Ty sprzedawałe
Pewnie dostałeś link do "odbioru płatności"?
Nie wydawało Ci się dziwne, że strona bankowości ma taki adres?
@komis-bell @rt1309 Przecież w ogóle żadna sprzedaż nie wymaga logowania do własnej bankowości
@rt1309 to jak podałeś dane to chociaż zablokuj lub zabezpiecz konta bankowe
Hasła zmienione od razu po.
No i limity dzienne zmniejszone.
Dałem się złapać na żółtodzioba.
To mój pierwszy i ostatni raz...teraz wszystko zauważam.
Trudno, dziękuję Wam za pomoc i zainteresowanie. Pozdrawiam 🙂
Witam.
Może jestem tępy, ale gubię się w tej dyskusji i byłbym wdzięczny za wyjaśnienie.
"Zakup z podesłanego linku" to nic nadzwyczajnego, codziennie są tu opisywane takie przypadki. Ktoś klika licząc na superokazjonalny zakup, zapominając o wszystkich zasadach logiki i bezpieczeństwa i kończy ze stratą pieniędzy, bo potwierdził transakcję BLIK, nie patrząc co potwierdza, a która posłużyła do wypłaty środków w bankomacie, lub zakupu kryptowalut. Ot taki pseudo allegrolokalny standard...
Nie jest także niczym nadzwyczajnym wysyłanie sprzedawcom nieprawdziwych informacji, mających przekonać ich, że oferowany przez nich przedmiot został sprzedany i opłacony więc mogą go wysyłać...
Ale jak żyję nie widziałem "Sprzedaży z podesłanego linku".
Niestety treści ze zrzutu ekranu nie mogę rozczytać (trochę za małe okularki mam)...
I jeszcze jedno - Na allegro lokalnie sprzedaję i kupuję od lat. Po zapoznaniu się z "procedurami" i przy zachowaniu odrobiny rozsądku daje się tu i kupować i sprzedawać bezpiecznie, więc nie ma co się tak od razu zniechęcać do przyszłych transakcji.
Będę wdzięczny za doprecyzowanie schematu oszustwa - człowiek się całe życie uczy.
Pozdrawiam. Marek.
Sprzedawałem pierwszy raz, no i jak widać na screenach prowadziło mnie do fałszywej strony , żeby niby allegro przesłało mi pieniądze, Nigdy nie używałem blika, tym razem głupi mnie trącił. Myślałem naiwnie, ze tak ma być . Nigdy nie wchodziłem ani nie miałem do czynienia z a. lokalnie. Zakończyło się porażką. Pozdrawiam. Robert.
P[.s. drugi scvreen jest kluczowy z info od "allegro".
P,s 2 kliknij w screen, a Ci się powiększy. 🙂
JAk zakup z linku to standardowa procedura, zgłaszasz na policję, żegnasz się z wartością przesłanego blika oraz wyciągasz wnioski na przyszłość 😕
Mądry Polak po...itd. Nauczka jest.
@rt1309 Jeśli znalazłeś ogłoszenie na o.l.x lub marketplace FB a potem dostałeś "link do Allegro" to niestety ale niewiele da się z tym realnie zrobić. Możesz się z tym zgłosić na policję ale na odzyskanie pieniędzy nie ma co liczyć.
Ten link nie prowadził do Allegro Lokalnie tylko do fałszywej strony imitującej serwis Allegro.