anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Oszukano mnie na allegro lokalnie, mam screeny, co robić?

MAMY ROZWIĄZANIE!
rt1309
#8 Zapaleniec#

Jak w tytule. Czy da się coś zrobić?

oznacz moderatorów
23 ODPOWIEDZI 23
mdrogeria
#21 Demiurg#

@rt1309 kupiłeś z podesłanego linku ?

oznacz moderatorów
rt1309
#8 Zapaleniec#

Sprzedawałem  z podesłanego linkuZrzut ekranu (24).pngZrzut ekranu (25).pngZrzut ekranu (26).png

oznacz moderatorów
rt1309
#8 Zapaleniec#

To pierwsza moja sprzedaż poprzez rzeczy zakupione, allegro wypełnia resztę.

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Sprzedajesz to musisz mieć kasę tu,https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji  a jakieś potwierdzenia to oszustwo.

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

@rt1309 Ok... Ty sprzedawałe

Pewnie dostałeś link do "odbioru płatności"?

Nie wydawało Ci się dziwne, że strona bankowości ma taki adres?

komisbell_1-1737125111256.png

oznacz moderatorów
SpeedyGonzalezz
#12 Orędownik#

@komis-bell @rt1309 Przecież w ogóle żadna sprzedaż nie wymaga logowania do własnej bankowości 

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów
Client:44052296
#21 Demiurg#

@rt1309 to jak podałeś dane to chociaż zablokuj lub zabezpiecz konta bankowe

oznacz moderatorów
rt1309
#8 Zapaleniec#

Hasła zmienione od razu po.

oznacz moderatorów
rt1309
#8 Zapaleniec#

No i limity  dzienne zmniejszone.

oznacz moderatorów
rt1309
#8 Zapaleniec#

Dałem się złapać na żółtodzioba.

oznacz moderatorów
rt1309
#8 Zapaleniec#

To mój pierwszy i ostatni raz...teraz wszystko zauważam. 

oznacz moderatorów
rt1309
#8 Zapaleniec#

Trudno, dziękuję Wam za pomoc i zainteresowanie. Pozdrawiam 🙂

oznacz moderatorów
MOJEGRATY5
#10 Popularyzator#

Witam.

@rt1309 

Może jestem tępy, ale gubię się w tej dyskusji i byłbym wdzięczny za wyjaśnienie.

"Zakup z podesłanego linku" to nic nadzwyczajnego, codziennie są tu opisywane takie przypadki. Ktoś klika licząc na superokazjonalny zakup, zapominając o wszystkich zasadach logiki i bezpieczeństwa i kończy ze stratą pieniędzy, bo potwierdził transakcję BLIK, nie patrząc co potwierdza, a która posłużyła do wypłaty środków w bankomacie, lub zakupu kryptowalut. Ot taki pseudo allegrolokalny standard...

Nie jest także niczym nadzwyczajnym wysyłanie sprzedawcom nieprawdziwych informacji, mających przekonać ich, że oferowany przez nich przedmiot został sprzedany i opłacony więc mogą go wysyłać...

Ale jak żyję nie widziałem "Sprzedaży z podesłanego linku".

Niestety treści ze zrzutu ekranu nie mogę rozczytać (trochę za małe okularki mam)...

I jeszcze jedno - Na allegro lokalnie sprzedaję i kupuję od lat. Po zapoznaniu się z "procedurami" i przy zachowaniu odrobiny rozsądku daje się tu i kupować i sprzedawać bezpiecznie, więc nie ma co się tak od razu zniechęcać do przyszłych transakcji.

Będę wdzięczny za doprecyzowanie schematu oszustwa - człowiek się całe życie uczy.

Pozdrawiam. Marek.

oznacz moderatorów
rt1309
#8 Zapaleniec#

Sprzedawałem pierwszy raz, no i jak widać na screenach prowadziło mnie do fałszywej strony , żeby niby allegro przesłało mi pieniądze, Nigdy nie używałem blika, tym razem głupi mnie trącił. Myślałem naiwnie, ze tak ma być . Nigdy nie wchodziłem ani nie miałem do czynienia z a. lokalnie. Zakończyło się porażką. Pozdrawiam. Robert.

oznacz moderatorów
rt1309
#8 Zapaleniec#

P[.s. drugi scvreen jest kluczowy z info od "allegro".

oznacz moderatorów
rt1309
#8 Zapaleniec#

P,s 2 kliknij w screen, a Ci się powiększy. 🙂

oznacz moderatorów
NipponShorty
#14 Krzewiciel#

JAk zakup z linku to standardowa procedura, zgłaszasz na policję, żegnasz się z wartością przesłanego blika oraz wyciągasz wnioski na przyszłość 😕

oznacz moderatorów
rt1309
#8 Zapaleniec#

Mądry Polak po...itd. Nauczka jest.

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

@rt1309 Jeśli znalazłeś ogłoszenie na o.l.x lub marketplace FB a potem dostałeś "link do Allegro" to niestety ale niewiele da się z tym realnie zrobić. Możesz się z tym zgłosić na policję ale na odzyskanie pieniędzy nie ma co liczyć.

Ten link nie prowadził do Allegro Lokalnie tylko do fałszywej strony imitującej serwis Allegro.

oznacz moderatorów