anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Oszustwa na Allegro

oskar61ap
#8 Zapaleniec#

Może i czepiam się Allegro , za brak stanowczych reakcji na żartownisiów licytujących po kilka pozycji i nie kupują żadnej, mój rekord tygodnia 12 licytacji  i 2 tylko zapłaciło , ale teraz to już przegięcie , sprzedający wystawił 16 monet do licytacji , walczyłem godzinę żeby wygrać licytację , za parę godzin  gościu dzwoni i mówi mi  że nie wyśle mi monet bo za mało wylicytowane , oburzyłem się a on mi  na to , z wulgaryzmami  a co mi zrobisz do sądu mnie podasz ? interweniuję na Allegro a oni tak jakby nie widzieli problemu , pytają się czy zwrócił pieniądze ? Tu nie chodzi o pieniądze ale o podstawę funkcjonowania licytacji , po co brać udział w licytacjach jak nie ma się pewności wygranej . Prosiłem o wyegzekwowanie mojego zakupu i o zablokowanie konta do czasu wyjaśnienia sprawy bo gość znowu wystawia te monety do licytacji i jak mu nie przypasuje ta cena to znowu komuś powie , nie i co mi zrobisz . Sprzedający - [edycja]  , oferta a887053b-b9c7-4206-bdd8-9721a9b9e92d , to dla Allegro .

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

LEW433
#21 Demiurg#

A tu tylko sprzedajacy narzekają na kupujących, a tu proszę tak niespodzianka. Czytałem już tu taki wpis że nawet firma nie chce wysłać bo cena zmienia się na bieżąco i ta wczorajsza ich niezadawana. Nic mu nie zrobią ale jak będzie się powtarzał historia i będzie więcej zgłoszeń to wówczas jest szansa na blokadę konta.😁

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@oskar61ap Widzę, że trwa dyskusja w tej sprawie. Na tym etapie nie mamy podstaw do podjęcia działań wobec sprzedającego, ponieważ wyraził on chęć zwrotu pieniędzy. Wykonał nawet przelew, który odesłałeś. W dyskusji wypowiada się również przedstawiciel Allegro.

Mogę Cię jedynie zachęcić do ponowienia próby dojścia do porozumienia ze sprzedającym.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

oskar61ap
#8 Zapaleniec#

A nic nie odsyłałem  ,sprzedający nie umiał wysłać zwrotu pieniędzy , napisał w sms  , że mu pieniądze wróciły z powrotem .

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Na AL sprzedajacy musi Ci zwrócić na konto podane przez Ciebie.@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  Przecież można sprawdzić czy odesłał czy wróciły, niech sprzedajacy pokaże przelew!

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@LEW433 Ta sprawa jest wyjaśniana w dyskusji.

@oskar61ap Z potwierdzeń załączonych w dyskusji wynika, że sprzedający próbował oddać pieniądze do PayU i operator zwrócił środki. Przepraszam, że napisałam o ich odesłaniu przez Ciebie. Wciąż nie podałeś danych do zwrotu.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

oskar61ap
#8 Zapaleniec#

Czy Pani Natalia odniesie się do sedna problemu , czy tak można teraz postępować  czyli jak mi cena wylicytowanych walorów nie odpowiada to nie wysyłam ich i tylko zwracam pieniądze , bo jak tak to i ja tak będę postępował , proszę o potwierdzenie . I tak jak wcześniej napisałem , żadnych pieniędzy nie odsyłałem .

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@oskar61ap Nie mamy możliwości, by zmusić sprzedającego do sprzedaży, jeśli nie chce finalizować transakcji. Podobnie jest w przypadku kupujących, którzy nie opłacają zamówionych towarów. Możesz dochodzić swoich praw przed sądem, jeżeli ostatecznie nie uda Ci się porozumieć ze sprzedającą.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

coOLOser
#1 Nowicjusz#

A czy chociaż blokujecie takie konta? Nie blokujecie bo wam nabijają kasę.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@oskar61ap Nie masz wyboru albo sąd albo podaj nr konta do zwrotu, tak to działa niestety.

oznacz moderatorów

Kqu
#2 Obserwator#

Nie wiem jak to wygląda dzisiaj, ale kiedyś sprzedawałem rower. Wystawiłem go na **piiip** i Allegro żeby zwiększyć szanse na sprzedaż (poniekąd również porównać skuteczność platform).

Tak się nieszczęśliwie złożyło, że osoba z **piiip** wpadła po odbiór osobisty. Sfinalizowaliśmy transakcję i jak podszedłem już do komputera aby zdjąć ogłoszenie z Allegro, okazało się że osoba użyła kup teraz, już zapłaciła i oczekuje wysyłki. Wszystko grzecznie wyjaśniłem nabywczyni,, przeprosiłem i odesłałem pieniądze. Była wkurzona, i podejrzewała właśnie że coś kombinuję. 
Okazało się, że fakt że nie doszło do transakcji musi potwierdzić sprzedający, a ona oświadczyła ze nie będzie nic klikać bo ona uważa że kupiła. 
Ostatecznie nie znalazłem rozwiązania tego problemu i zapłaciłem cośtam za transakcję która nie doszła do skutku. Tu to tak nie działa? Sprzedający może tak się rozmyślić po sprzedaży i poprostu nie wysłać towaru? Co z regulaminem którym mnie wtedy straszono, który stanowi że wystawiony przedmiot który nabywca kliknął "kupuje" i zapłacił uznaje się za sprzedany a transakcję za zawartą i trzeba od niej odprowadzić opłatę? Coś mi umknęło? Bo tu jest sytuacja chyba analogiczna?

oznacz moderatorów

coOLOser
#1 Nowicjusz#

Nie widzicie podstaw bo dostaliście swoją kasę za wystawienie i promowanie. Czyli wasz serwis nie jest tym co był kiedyś, teraz to **piiip** już jest bardziej wiarygodny niż allegro lokalnie. 

oznacz moderatorów