anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Oszustwo czy nadużycie?

Client:43668406
#7 Wielbiciel

Sytuacja i próba kontaktu z Allegro. Moja wiadomość wysłana do serwisu:

„Klient 43668406
Otrzymałem maila od Allegro wyglądającego na próbę oszustwa z wezwaniem do zapłaty 14,10pln za rzekomą usługę przy sprzedaży przedmiotu , której nie zamawiałem- nie kupowałem. Prawdopodobnie za „wsparcie marketingowe”, z którego nie potrzebowałem. Edytowałem samodzielnie ogłoszenie obniżając cenę o 20-25%. Pojawiło się w automatycznie dodatkowe oznaczenie, wyróżnienie oferty, z którego nie miałem zamiaru skorzystać zwłaszcza odpłatnie. Jeżeli to nie oszustwo to uważam to za nadużycie i narzucenie płatnej usługi użytkownikowi serwisu. Bardzo proszę o anulowanie nienależnej opłaty z wyżej wymienionych powodów gdyż wolę polubownie rozstrzygnięcie zamiast zgłaszać tego zdarzenia do właściwych organów państwowych i instytucji konsumenckich.
Z poważaniem Marcin.”

Ogłoszenie po jakimś czasie usunąłem bo zrezygnowałem ze sprzedaży przedmiotu Może coś „przeklikałem” za szybko ale i tak to moim zdaniem przesada 

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:43668406 jak wyróżniłeś to trzeba płacić, masz w saldzie masz dług, będzie komornik, żaden organ takim czymś się nie zajmie 😄

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:43668406 proszę Cię o zachowanie kultury wypowiedzi. 

Alicja
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów