anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Oszustwo na platformie tik tok

Client:131731561
#7 Wielbiciel

Otrzymałam propozycje polubienia towaru na allegro a dokładnie zegarka i miałam za to otrzymać dwadzieścia złotych nie otrzymałam nawet tego bo kazano mi wpłacić na potrzeb allegro od 500 do 1200 jak napisałam że jak bym miał to bym za pracą nie pisała to proszę zobaczyć wysyłam skliny 

• 338.png

340.png

339.png

 na prawde myślałam że poprawie swoją sytuację materialną dzięki allegro a tu zostałam obrażona proszę się tym zainteresować bo tacy ludzie niszczą dobrą opinię marki sklepu robionej przez lata z poważaniem Anita 

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

drekenzes
#19 Nestor ⭐

@Client:131731561 Bo to nie jest oferta pracy, ale piramida finansowa  i do tego pralnia brudnych pieniędzy. Ten temat już był tutaj na forum wałkowany, ale co poniektórzy nawet mimo wyjaśnień i filmików z youtube z tłumaczeniem przekrętu chciała tak pracować. A później zdziwienie jak wpadnie policja i zamknie za wspieranie terroryzmu, bo ta praca to bycie słupem dla grup przestępczych.

A Allegro oferty pracy ma na dedykowanym serwisie. No ale teraz moda na oferty z czapy na Tik Toku, Facebooku itp.

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Powiem szczerze lepiej niech Pani pracy w internecie nie szuka.  Nie obrażając zwyczajnie nie ma Pani żadnej wiedzy na temat zagrożeń. Tu od razu widać, że nie tylko nie ma to nic wspólnego z Allegro ale też jest przekrętem na sporą skalę. W lepszym wypadku grozi to odpowiedzialnością karną za udział w przestępstwie na słupa. W gorszym wypadku jeśli kasa pójdzie np na terroryzm to już tak z 10 latek więzienia najmniej. Widziałam już przynajmniej kilka artykułów w sieci gdzie ludzie po kilka tysięcy w ten sposób potracili.

Niestety ale zanim zacznie Pani myśleć o jakiejkolwiek pracy przez internet to radzę przez kilka dni poczytać o metodach oszustw. Bez tego lepiej nic nie ruszać, bo na 99.9 % padnie Pani ofiarą jakiegoś przekrętu...