anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Oszustwo przez allegro

MAMY ROZWIĄZANIE!
szczodrowo
#1 Nowicjusz

Sprzedałem dwie paczki a wy mi daliście tylko jedną etykietę i InPost ich nie odebrał dlaczego oszukujecie klientów?

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11
kaliszaneczka-x
#16 Inspirator

O czym piszesz? 

O ile się nic ostatnio nie zmieniło to na lokalnym zawsze do jednego zamówienia jest tylko 1-na etykieta...

I jak miał Inpost odebrać? o czym piszesz? Jak na każdym tego typu portalu (no może z wyjątkiem głównego Allegro) nadajesz paczki sam w paczkomacie lub punkcie...

Dobrze poczytać zanim się zacznie sprzedawać. Pozwala to unikać problemów..

oznacz moderatorów
szczodrowo
#1 Nowicjusz

Gdzie można zgłosić nieszanowanie klientów?

oznacz moderatorów
N_Nitka28
Moderatorka Allegro Gadane

@szczodrowo Sprawdziłam Twoje zamówienia w ostatnim czasie i sprzedałeś 22.11.2025 dwie oferty w jednym zamówieniu. (jeśli o nie chodzi) 

Zamówienia zostały połączone w jedną transakcję wieloprzedmiotową. W tej sytuacji system przypisał do zamówienia jedną etykietę.

Zgodnie z zasadami otrzymałeś jedną etykietą, ponieważ jest to jedno zamówienie. Więcej szczegółów znajdziesz tutaj

Zweryfikuję jeszcze Twoją sprawę i wrócę do Ciebie z informacją. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów
szczodrowo
#1 Nowicjusz

Do dwóch zamówień powinny być wygenerowane dwie etykiety. Ja nie odpowiadam za wasz błędny system. Wasz dział ekspercki zaproponował aby kupujący ponownie wygenerował jedną etykietę. Jak to jest niemożliwe bo potrzebuję znowu dwóch etykiet. Zgłosiłem reklamację i czekam na zwolnienie konsultanta what's app

oznacz moderatorów
N_Nitka28

@szczodrowo To nie jest błąd systemowy. System zadziałał prawidłowo, ponieważ zgodnie z zasadami do jednego zamówienia możesz wygenerować tylko jedną etykietę. 

Proszę Cię o cierpliwość. Weryfikuję Twoją sprawę. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów
N_Nitka28

@szczodrowo Wracam z odpowiedzią. System zadziałał prawidłowo, bo tak jak wspomniałam, jest to zamówienie wieloprzedmiotowe. 

W tej sytuacji niestety nie wygenerujesz drugiej etykiety przez system. Nie jesteśmy w stanie rozdzielić takiego zamówienia.

Zachęcam Cię do kontaktu z kupującym w tej sprawie. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@szczodrowo jak to było jako jedna oferta i jeden zakup to zawsze masz jedną etykietę 😞

#1 Nowicjusz

To było wystawione jako dwie osobne oferty Allegro to oszuści i jeszcze brak kontaktu z nimi 

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@szczodrowo ale miały wspólny cennik i zsumowało do jednej paczki, niestety ale allegro lokalnie ma skopany system dostaw przy większej niż jedna paczka 😞

#1 Nowicjusz

Cennik był różny w jednej paczce wystawiłem 12 sztuk czyli 12 kg a w drugiej paczce 18 sztuk czyli 18 kg kupujący kupił dwie osobne paczki a allegro dało mi tylko jedną etykietę i jestem w martwym punkcie stoję pod paczkomatem i nie mogę nadać tych dwóch paczek

oznacz moderatorów
Monika__L
#18 Luminarz

to tę drug ą nadaj odpłatnie 

oznacz moderatorów