Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Na Allegro lokalnie otrzymuję powiadomienia osoby zainteresowanej moją aukcją. Podaje maila brainibane1950 at gmail.com z prośba o opis. Proponuje wyższą kwotę w Euro niż ta z licytacji i wysoką kwotę za przesyłkę do Anglii. Che podania pełnego numeru konta
Dzień dobry, dziękuję za odpowiedź. Prześlij mi swoje pełne dane
bankowe w sposobie:
1 nazwisko posiadacza rachunku.
2 numery Iban.
3 Twój numer telefonu zatwierdzonego
Podejrzewam, że to próba wyłudzenia danych.
Następnie pisze:
Oferuję 200 € za produkt + 40 € za wysyłkę dla usługi Poczty Polskiej
mojej córce w Wielkiej Brytanii.
Kup ten przedmiot mojej córce jako prezent urodzinowy. Twoje urodziny
są 12 kwietnia.
Aukcja dotyczy przedmiotu za 750 zl, więc niby wielka okazja. Mam na szczęście konto PayPal i tam wysłałem żądanie zapłaty, numeru telefonu nie podałem. I już brak odpowiedzi. Ale dzisiaj ponownie dostałem maila poprzez Allegro. Dokładnie o tej samej treści co pierwszy, tylko numer klienta inny. Zatem myślę, że to jakiś nowy sposób oszustwa.
Pozdrawiam Allegrowiczów
Jego ostatnia wiadomość, na którą już nie uzyska odpowiedzi. Wrzucam screen, żeby pokazać, jaką bajkę może wciskać - tutaj baśń o firmie spedycyjnej napisana w nieudolnym translatorowym języku.
@monikad1994 bardzo dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
@Wirttenmann, zablokowaliśmy te konta - dziękuję za sygnał. 🙂
Kolejne 2 konta:
Client:104185913
Najpierw poprosił o podanie maila a potem od razu był zainteresowany ceną i wysyłką do Szkocji.
"Płacę przelewem bankowym, więc podaj dane swojego konta w następujący sposób: Nazwa właściciela konta: Numer IBAN/Numer Konta: Adres e-mail: Nazwa banku: Pełny adres do odbioru: Chcę, abyś wiedział, że firma przewozowa skontaktuje się z Tobą po dokonaniu płatności, aby ustalić datę i godzinę wysyłki."
Client:103977447
Właśnie przeglądam Państwa AD i jestem nim zainteresowany Czy cena jest do negocjacji? Będzie mi miło, jeśli możesz napisać do mnie na .......alicese40@gmail.com Aby uzyskać więcej informacji Dziękuję za zrozumienie. Best Regards.
@DandRed, te konta są już zablokowane.
@muscat Zablokowaliśmy również to konto.
U mnie to samo Client 104481684.
@marekpietrowski Dziękuję bardzo za zgłoszenie, konto jest już zablokowane.
Od kilku dni na każdej z mojej aukcji dostaje widomości tej samej treści z wyłudzaniem e-maila. Czy mogłby ktoś coś z tym zrobić? Takie wiadomości bywają nawet co kilka godzin.
@def0rmacja Zablokowaliśmy to konto. Dziękuję za zgłoszenie.
@br3mk1ns Dziękuję, to konto jest już zablokowane w naszym systemie.
To tez smierdzi na kilometr oszustwem:
Kupujący: Aniela Włodarczyk Zamówił produkt :Denon CEOL RCD N-9 z monitorami SCN-9, idealny
@Vertigo_12 Cześć! Prześlij nam proszę tę wiadomość za pomocą opcji "Przekaż dalej" na phishing@allegro.pl