Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam sprzedałem przedmiot za 2000 zł (płatność przy odbiorze ),pisałem do kupującego ,żeby zajechał do mojego miasta po odbiór ,a on nic nie odpisuje.Potem patrze na rozliczenia z allegro a tam 200 zł do zapłaty .Czy jest jakiś sposób na cofnięcie prowizji ?
@KontaFortnitee Po pierwsze wystawiłeś NIE na Allegro, a na Allegro Lokalnie. Tam jest opłata od obsługi transakcji. Automatycznie naliczana przy odbiorze osobistym lub pobraniu. Bezzwrotna. Są przypadki że Allegro zwraca, ale musisz napisać do nich i to uzasadnić.
@pinsplash Raczej na tradycyjnym allegro, bo na AL nie ma prowizji w wysokości 10% (tylko 4,9% i 7,9% w zależności od kategorii).
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Takie pytanko mam i będę bardzo wdzięczny za pomoc. Jak w wiadomościach ja jako sprzedający dogadałem się w sprawie kupna to czy zapłacę prowizję. Klient po prostu wpłaci mi pieniądze na konto. Drugie pytanie to czy jak umówię się z kupującym na zakup to czy osoba kupujący bedzie znała numer mojego konta czy muszę jej go podać. Z góry dziekuje za odpowiedź.
Trzeba czytać regulaminy przed, nie po, bo później tyłek boli. Na Lokalnie nie ma prowizji, jest opłata za obsługę transakcji, która nie podlega zwrotom.
Żelazna zasada, żadnych pobrań i płatności przy odbiorze. Tego serwisu nie stworzył nikt uczciwy, stwierdzisz to dokładnie czytając zasady tu panujące.
ja mam promocje wakacje nic nie płacę
"Promocja skierowana jest dla Allegrowiczów, którzy do 12 czerwca 2020 roku nie wystawili nic na Allegro Lokalnie."
Promocja dla żółtodziobów.
Takie pytanko mam i będę bardzo wdzięczny za pomoc. Jak w wiadomościach ja jako sprzedający dogadałem się w sprawie kupna to czy zapłacę prowizję. Klient po prostu wpłaci mi pieniądze na konto. Drugie pytanie to czy jak umówię się z kupującym na zakup to czy osoba kupujący bedzie znała numer mojego konta czy muszę jej go podać. Z góry dziekuje za odpowiedź.
@KontaFortnitee Jeśli to była sprzedaż przez tradycyjne allegro (a nie AL), to wchodzisz w https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/zamowienia i przy rzeczonym zamówieniu klikasz w "AKCJE", a następnie w "ZWROT PROWIZJI".
To było allegro lokalnie
@KontaFortnitee To jakim cudem naliczyło Ci aż 10% prowizji?
Niestety, jedyne co możesz zrobić to pisać do supportu dobrze uzasadniając swoją prośbę o zwrot opłaty i modlić się, że rozpatrzą ją pozytywnie.
Jakiś czas temu było 10%
Nie napisał, kiedy sprzedał.
@Crow_Empire Z tym, że prowizje na AL zostały obniżone... 10 marca😏
Twierdzisz, że OP dopiero po ponad 3. miesiącach się połapał?
OPŁATA ZOSTANIE ZWRÓCONA JESLI GOŚCIU NIE ODPISZE DO 26