Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, ok tygodnia temu PayU i Przelewy 24 poprosiły o weryfikację mojej osoby. Dla przelewy 24 wystarczyło wpisać dane do firmularza i na drugi dzień weryfikacja była pozytywna, ale z PayU tak łatwo nie jest.
Oprócz danych osobowych chcieli skan dowodu osobistego. Podłączyłem skan i wysłałem wypełniony kompletnie formularz. Pojawiła się strona z informacją, że dane zostaną zweryfikowane i odpowiedź będzie na email. Każdego dnia zaglądałem na swoje konto PayU i był komunikat, że weryfikują dane. Mam czekać.
Po ok tygodniu zaglądam na konto PayU i widzę czysty formularz do wypełnienia.
Dlatego pytam co się stało z moimi danymi osobowymi? Gdzie są? Kto je przechowuje?
Po kontakcie z obsługą Allego zostałem poinformowany, że moje dane nie wpadły w niepowołane ręce, ale nie wiedzą gdzie są i chcą, aby ponownie im przesłać dane osobowe.
Co powieniem zrobić?
Czy wPayU mają dziurawy system czy może niekompetentna obsługa? Chyba zgłoszę tę sytuację jako naruszenie przepisów RODO.
@tardis2077 Przykro mi, że spotkała Cię taka sytuacja, ale najlepiej spróbuj wyjaśnić to bezpośrednio z PayU.
Nie wiem czy znależli zgubione dane, czy podziałało postraszenie zgłoszeniem do Prezesa Ochrony Danych Osobowych, ale weryfikację przeprowadzili pozytywnie, zgodnie z wytycznymi UE o zwalczaniu terroryzmu, ustalono, że sprzedając 6 filiżanek, nie stanowię zagrożenia dla pożądku świata. Dziękuję!