Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
wystawiłam ofertę na allegro lokalnie:
- kup teraz
- płatność on-line
- SMART
W jaki sposób pieniądze trafią na moje konto, skoro nie podawałam go w swoich danych konta allegro?
Dziękuję za odp
Anna
@a_grab Cześć Aniu 🙂 Już wszystko tłumaczę. Środki za sprzedaż trafiają na Twoje konto Allegro Finanse (sprawdzisz je w zakładce Środki i historia operacji).
Żeby wypłacić te środki na swoje konto bankowe, musisz aktywować wypłaty tutaj: https://allegro.pl/myaccount/newpayments_payout.php?source=system.
Aktywowanie wypłat polega na zleceniu przelewów do operatora PayU i Przelewy24 na kwotę 1,01 zł (ta kwota jest później zwracana). Pamiętaj, że przelew musi zostać zlecony z konta bankowego, na którym będą Twoje dane, czyli dane widoczne również na koncie Allegro (w skrócie: dane muszą się zgadzać). Weryfikacja konta do wypłat trwa do 5 dni roboczych w przypadku P24 i do 3 dni roboczych w przypadku PayU.
W razie jakichkolwiek pytań daj znać 🙂
Super, dziękuję ❤️
Cześć, pytanie odnośnie przesyłki. Jeżeli wystawiłam przedmiot na AL i jest tam SMART. Ale jeżeli kupujący nie ma SMARTa, to płaci przesyłkę 9,90 - kto rozlicza sie z InPostem. Z tego co widzę koszt przesyłki zapłacił kupujący, a na moje konto rozliczeniowe Allegro te pieniądze wpłynęły.
Cena 40 zl + 9,90 przesyłka - i na koncie Allegro wpłynęło 49,99
Czy ja mam się rozliczać jakoś z InPostem?
Dziękuję za odp 😉
@a_grab Jeśli klient nie ma Smarta, to nadajesz paczkę przez InPost i opłacasz nadanie. Pieniądze za wysyłkę masz na koncie Allegro Finanse do wypłaty. 🙂
Ok, Etykiety wydrukowane, paczki nadane. Jak teraz opłacić inpost?
@a_grab Opłata zostanie naliczona do Twojego salda Allegro po umieszczeniu paczki w automacie. 🙂
@ko_alka Dzień dobry! W podobnej tematyce, ostatnio sprzedałam dwie pierwsze rzeczy na Allegro Lokalnie; otrzymałam wpłatę za przedmioty i koszt przesyłki (każda rzecz poniżej 45zł więc nie zaliczała się do Smart), wydrukowałam etykietę i nadałam paczki, rozliczyłam się z Allegro, natomiast w żadnym momencie nie miałam możliwości rozliczyć się z InPostem, opłata za przesyłkę nie została automatyczynie pobrana. Kwota dostępnych środków widocznych w zakładce Środki i historia operacji zawiera cenę za przedmioty i przesyłki. Mam wrażenie że może czegoś nie zrobiłam albo odpowiedniej opcji nie widzę. Czy mogę prosić o podpowiedź?
A wysłałeś przez Allegro? a sprawdziłeś: https://allegro.pl/moje-allegro/moje-konto/rachunki/rozliczenia-z-allegro
O łał, dzięki, nie wiedziałam, że są 2 zakładki Rozliczenia z Allegro. W razie gdyby ktoś się zastanawiał:
Sprzedaż > Finanse > Rozliczenia z Allegro (widać tylko sprzedaże)
Konto > Rachunki > Rozliczenia z Allegro (pokazuje również rozliczenia z InPost)
No i skumałam, że za przesyłkę płaciłam przelewem, a nie z środków otrzymanych od kupującego. Niezbyt intuicyjne, dlatego się pogubiłam. Teraz mi się wyjaśniło.
@LEW433 Dziękuję za podpowiedź!
I ważna rzecz, dane konta allegro i konta bankowego muszą być takie same, inaczej nie przejdzie.
dziękuję ❤️