anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Po wygranej licytuacji sprzedający prosi o anulowanie sprzedaży

MAMY ROZWIĄZANIE!
AquilaN
#8 Zapaleniec#

Dzień dobry,
licytujący prosi o anulowanie sprzedaży po wygranej licytuacji. Pan Grzegorz napisał że w dzień po wygranej licytuacji dowiedział się że muzeum w którym pracuje ulega likwidacji, traci źródło utrzymania i nie stać go na inwestowanie w hobby. Co ja mogę zrobić w tej sytuacji?

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5
LEW433
#21 Demiurg#

A zapłacił? jak nie to nic a jak zapłacił to musisz podjąć decyzję, jak wzięli prowizję to piszesz o jej zwrot: https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=1b69d4ac-dd8e-4631-b724-47d66829753d&subjectId=71d604cc-a...

oznacz moderatorów
AquilaN
#8 Zapaleniec#

Nie zapłacił, a licytacja zakończyła się w okresie, kiedy miałem promocję na sprzedaż bez prowizji.

Problem jest w tym że aukcja jest w zakładce "Zakończone" jako "Poczekaj, aż kupujący wybierze metodę dostawy i/lub opłaci zakup". Wolałbym zmienić status tego wpisu, bo trudno jest mi np. wystawić jeszcze raz ten przedmiot, skoro teoretycznie, Pan Grzegorz, może mi sfinalizować zakupu i oczekiwać dostawy towaru.

Nie widzę nigdzie w interface opcji na anulowanie sprzedaży wystawionej jako licytacja. Jakby to było "kup teraz", to prawdopodobnie kupujący mógłby anulować sprzedaż.

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Kupujący ma 5dni na opłacenie, nic z tym nie zrobisz, jak nie zapłaci to aukcja się wznowi. Jak masz pewność że nie zapłaci możesz wystawić od nowa.

oznacz moderatorów
AquilaN
#8 Zapaleniec#

Dzięki, tego właśnie szukałem. Poczekam bez problemu 5 dni na wygaszenie okna finalizacji zakupu przez sprzedającego.

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@AquilaN ogłoszenie wznowi się automatycznie po 5 dniach jeśli nie zostanie opłacone, więc możesz poczekać jeszcze kilka dni, albo sam wystawić je ponownie jeśli masz pewność, że kupujący rezygnuje. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów