Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
dostałem taka wiadomosć ,,Jestem zainteresowany przedmiotem, Odpowiedz na mój e-mail ( mrkudajames@gmail.com ) dla łatwiejszej komunikacji. Dziękuję Ci
Nie polecam odpowiadać na takie wiadomości przez maila. I to kilku powodów:
1. Najprawdopodobniej, jakiś naciągacz, może jakaś nowa wersja przekrętu nigeryjskiego. Sporo się o tym rozmawia na Gadane ostatnio. Sama wiadomość brzmi jak przetłumaczona z języka obcego.
2. Namawianie na zakup poza Allegro, jest wbrew regulaminowi serwisu.
Jeżeli skontaktujesz się z tym człowiekiem, pod żadnym pozorem NIE KLIKAJ w linki od niego! Nie wchodź na strony przez takich ludzi podane. Ze względów bezpieczeństwa oczywiście, chodzi prawdopodobnie o kradzież informacji, danych itp.
Odpowiedz przez Centrum Wiadomości. Napisz chociaż "Nie jestem zainteresowany". Nie stracisz dzięki temu Punktów za odpowiedzi w terminie Jakości Sprzedaży.
a wysłaem nr konta
Bardzo, bardzo podejrzane. To nie jest e-mail od zainteresowanego kupującego. Nie tak one wyglądają.
co zrobić
@gustek15 Zgłoś go na phishing@allegro.pl
Jeśli podałeś tylko i wyłącznie nr konta, to nic Ci nie grozi z tego tytułu.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Nie pisz dalej z nim, nie wchodź na podane dalej adresy przez niego. Jeżeli będzie pisał dalej, nie odpowiadaj.
Nic się w zasadzie nie stało że podałeś numer. Nic z samym numerem konta nie może zrobić.
Ale jeżeli ten facet napisze że zrobił przelew i wyśle jakiś podrobiony "dowód" wpłaty. Po czym powie że się rozmyślił i chce zwrot pieniędzy a na Twoim koncie nie będzie wpłaty to nie rób mu go.
czy mozna jakos go zablokować
chyba nazwisko tez podpisuje meila
@gustek15 "czy mozna jakos go zablokować" - nie, wrzucenie na czarną listę tylko uniemożliwi takiemu zakupy u Ciebie, ale nie wysyłanie wiadomości. Zresztą, czarna lista z allegro niestety nie działa na lokalnie.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Opisz sytuację tutaj:
https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=51bd9d4e-a7df-4746-ac5f-870116939e83
Wejdź na czat z Doradcą Allegro i wyjaśnij mu o co chodzi. Że podejrzewasz że to może być człowiek wykorzystujący tzw "oszustwo nigeryjskie". Poproś o interwencję Allegro, a jeżeli nie mogą pomóc poproś o przekierowanie do działu który się tym zajmuje.
Możesz też podać adres email który oszust Ci wysłał w tym wątku i oznaczyć moderatora:
https://spolecznosc.allegro.pl/t5/pocz%C4%85tkuj%C4%85cy-sprzedawcy/oszustwo-nigeryjskie-lista-adres...
Ja dostałam dokładnie taką samą wiadomość na dwa przedmioty.
@hankaoka, możesz wskazać login osoby, od której otrzymałaś taką wiadomość?