anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Potwierdzenie zapłaty na czacie allegro, brak wpłaty po 5 dniach.

c3z4r3k
#7 Wielbiciel#

Dostałem potwierdzenie zapłaty za sprzedany towar, na czacie allegro pieniądze po 5 dniach nie wpłynęły.

Imię kupującego było beż litery "o", to już wzbudziło moje podejrzenie.

Druk wpłaty był tak jakby wycięty nożyczkami można to zaobserwować na zdjęciu z czatu. Nick kupującego to jarrek_2008. Rozumiem, że można zrezygnować z zakupu do 5 dni nie wpłacając, ale po co wklejać, że się zapłaciło po zapytaniu. Proszę o wyjaśnienie sprawy.

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@c3z4r3k to prawdopodobnie próba wyłudzenia. Kupujący przesłał Ci fałszywe potwierdzenie wpłaty, abyś wysłał mu przedmiot bez opłaty. Podaj mi proszę numer zamówienia, którego dotyczy ta sytuacja, sprawdzę dokładnie to konto. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

c3z4r3k
#7 Wielbiciel#

https://allegrolokalnie.pl/oferta/trenazer-elite-suitot-kaseta-8-rz-ant

Podaje link do aukcji, po zamieszczeniu posta od razu się ten ktoś odezwał się na czacie, dziwny zbieg okoliczności, ponieważ był bardzo bierny i ja musiałem do niego od początku zagadywać.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@c3z4r3k czy możesz przesłać tutaj to fałszywe potwierdzenie opłaty, które dostałeś? 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

c3z4r3k
#7 Wielbiciel#

c1b1a9d54f8d97c0b1a9e2f178e1.jpg

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@c3z4r3k dziękuję, ale to potwierdzenie nie wygląda na fałszywe. Kupujący wybrał przelew tradycyjny, a jego księgowanie trwa do kilku dni roboczych. W chwili gdy ta zapłata zostanie poprawnie rozliczona pojawi się u Ciebie w tej zakładce, więc poczekaj proszę do końca tygodnia, ale do czasu otrzymania pieniędzy na tym saldzie, nie wysyłaj tego przedmiotu. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

c3z4r3k
#7 Wielbiciel#

Kupujący napisał po zamieszczeniu mojego posta, że mu się pieniądze cofnęły i mam mu podać nr. konta i zadzwonić do niego, czego nie zrobię. Aukcja jest już na allegro( nie lokalnie) od nowa. Dziwne ,że mam czekać na wpłatę a dostaje e-mail że jest nie zapłacone.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

W allegro to nie jest nic dziwnego. Przelewy tradycyjne notorycznie nie dochodzą, wystarczy jedna literka w tytule źle.  Sporo tu postów o tym.

oznacz moderatorów