anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Próba oszustwa a zablokowanie przedmiotu

Client:71068570
#7 Wielbiciel#

Witam, pewien użytkownik rozpoczął zakup przedmiotu, po czym wysłał mi zdjęcie, z którego wynika że oczekuje ode mnie podania maila. To oczywisty phishing więc zgłosiłam to do allegro. Jednakże mam inny problem, mój przedmiot "spadł" ze sprzedaży i ma status zakupionego, oczekującego na płatność. Wiem, że ona nie nastąpi, jak zatem znów sprawić by ogłoszenie było widoczne dla kupujących?

Screenshot_20240228_110126_Allegro Lokalnie.jpg

Screenshot_20240228_111018_Allegro Lokalnie.jpg

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Client:71068570 Twoje ogłoszenie wznowi się automatycznie po 5 dniach. Możesz wystawić też nowe, ale będziesz musiała to zrobić od początku i musisz pamiętać, że gdy to zablokowane ogłoszenie się wznowi, musisz je zatrzymać, bo będziesz miała wystawione dwie oferty. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

BeaGad
#8 Zapaleniec#

Mam ten sam problem. Zgłosiłam to na Allegro czyli za 5 dni ogłoszenie samo się wznowi? Nic nie muszę robić tylko czekać? A jak znów jakaś kanalia będzie udawała, że kupiła?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Nie musisz ale możesz!

oznacz moderatorów

vonNogay
#17 Koryfeusz#

@BeaGad jak znów jakaś kanalia "kupi" to nic nie zrobisz, ogłoszenie zostanie zablokowane na 6 dni. Jeśli ogłoszenie było promowane to 6 dni promowania pójdzie się kochać. Allegro umożliwia zakupy każdemu bez żadnej weryfikacji - każdy może w 10 sekund założyć konto i zakończyć Ci wszystkie oferty. Allegro ma to gdzieś i nie wprowadza żadnych zabezpieczeń.

oznacz moderatorów

BeaGad
#8 Zapaleniec#

No to kicha.

oznacz moderatorów

vonNogay
#17 Koryfeusz#

@BeaGad niestety tak to wygląda 😞 Nie udostępniaj odbioru osobistego z płatnością przy odbiorze, bo wtedy naliczą prowizję, gdy oszust dokona zakupu. Można pisać do allegro, aby ją anulowali, ale traci się na to czas.

oznacz moderatorów