Zmieniłem pewne Ogłoszenie na Kup Teraz i nie mogę tego naprawić ani na stronie, ani w aplikacji.
Apka przy edycji pokazuje tekst "Popraw błędne cechy". Na stronie "Stan i cechy" jest "Cechy przedmiotu (wymagane oznaczyliśmy *)" ale nie ma tam ani żadnych gwiazdek * ani zaznaczonych błędów, które trzeba poprawić.
Strona internetowa natomiast zaznacza na czerwono pola, które wymagają zmiany, ale krótko po wyborze wymaganych cech, te same pola znowu są zaznaczone na czerwono (chociaż żadne nie są puste) i nie można przejść dalej.
@Janklowoda jeśli problem dalej występuje, podeślij proszę zrzuty ekranu z formularzem wystawiania oferty.
Problem jak wyżej.
Od godziny usiłuję wystawić jeden przedmiot.
Problem jak wyżej.
Od godziny usiłuję wystawić jeden przedmiot.
Przećwiczyłem wszystkie powyższe porady - bez najmniejszego rezultatu.
@pawelm11xz Podeślij proszę zrzuty z formularza wystawiania.
Dodam jeszcze, że za pierwszym razem nie pojawiło się żądanie "uzupełnienia".
Proces przebiegł niemal OK...tyle, że po naciśnięciu "Wystaw...." całość strony zniknęła.
Pozostały tylko "duchy" ramek.
@pawelm11xz Dziękuję za zrzuty. Weryfikuję tę sprawę. Wrócę z odpowiedzią, jak tylko otrzymam informacje.
@pawelm11xz Problem został rozwiązany. Sprawdź, czy możesz wystawić ofertę 🙂
Dziękuję.
Tak. Udało się wystawić przedmiot. Nie wiem tylko dlaczego mnie to spotkało. Pozdrawiam!
Paweł
28 stycznia 2026, problem nadal występuje. Nie oczekuję pomocy, bo wiem że i tak jej nie dostanę skoro problem jest po stronie platformy Allegro i nie został naprawiony od lat. Te same objawy co u innych - błędny opis, przycisk uzupełnij przekierowuje na pierwszą stronę wystawiana oferty, ale nie widać tam żadnego błędu. Po ręcznym wybraniu kategorii i kliknięciu podsumowanie strona się zawiesza i wygląda tak:
Może jednak Allegro w końcu wykona jakieś ruchy w celu znalezienie przyczyny problemu?
@yanc7 moje koleżanki kilkukrotnie tutaj pisały, że problem został naprawiony, więc jeśli masz podobne problemy, bardzo proszę o ich opis oraz przede wszystkim zrzuty całego okna Twojej przeglądarki (chodzi o takie same zrzuty jak wstawiali tutaj użytkownicy wcześniej). Z pociętych i fragmentarycznych zrzutów nie będziemy w stanie znaleźć przyczyny tej sytuacji.
Cześć Olu!
Scenariusz dokładnie taki sam jak w przypadkach powyżej opisywanych przed Adama i Piotrka, po wypełnieniu danych jest komunikat o błędnych danych i przycisk UZUPEŁNIJ, który przekierowuje z powrotem na stronę przedmiotu, jednak dokładna analiza wszystkich pól po pierwsze nie pokazuje które są wymagane, po drugie nie pokazuje które są ewentualnie błędne. W moim wypadku po kilku próbach pomogło ustawienie parametru Opakowanie - "brak opakowania", ale dosłownie nic nie wskazywało na to że coś tu trzeba ustawić. Może ja źle myślę, ale na formularzach jakie zdarza mi się w internecie wypełniać pola wymagane są oznaczone gwiazdką, a pola błędnie wypełnione są na przykład w czerwonej ramce. A tu nic. Screenów niestety nie mam, uznałem że czekanie na pomoc potrwa zbyt długo więc eksperymentowałem sam. Przyczyna tej sytuacji jest znana - żadne pola w formularzu wystawiania przedmiotu nie są oznaczone jako wymagane, ale system sprzedażowy i tak ich wymaga. Po prostu oznaczcie pola wymagane gwiazdką, tak jak wszyscy inni i problemu nie będzie. Przecież skoro system wie które pola są wymagane to powinien też wiedzieć które oznaczyć gwiazdką. Wiem że moje gadanie to takie wymądrzanie i pewnie przewracasz oczami ;), jednak sam fakt że problem istnieje od co najmniej trzech lat i nadal nie jest rozwiązany, choć rozwiązanie jest oczywiste, oznacza że raczej już nie będzie rozwiązany. Pojawia się rzadko, dotyczy klientów okazjonalnych, potencjalna zysk (lub utrata zysku) z tego niewielki = niski priorytet, samo życie.