Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Wystawiłem jako osoba prywatna na Allegro Lokalnie konsole Nintendo Switch z uszkodzonym oprogramowaniem, co wyraźnie zaznaczyłem w ogłoszeniu. Kupujący zakupił tą konsolę przez opcję " kup teraz" ze świadomością, że konsola jest wystawiona jako " uszkodzona", po odbiorze założył spór odnośnie tego że kontrolery są uszkodzone, a nie było to wspomniane w opisie. Nie było wspomniane, bo kontrolery do momentu wysłania działały w porządku. Kupujący najpierw chciał zwrócić całość, później chciał zwrot 200 zł l, później 150 zł ( takie targowanie) nie zgodziłem się z tym, w końcu chcę odesłania konsoli i zwrotu pieniędzy. W dyskusję włączył Serwis Allegro. Problem w tym, że jest to dla mnie niekorzystna sytuacja gdyż wysłałem konsole z działającymi kontrolerami ale ogólnie całe ogłoszenie miało status, że konsola jest uszkodzona, konkretnie oprogramowanie. Nie wiem co w tej sytuacji robić. Kupujący chce mi odesłać teraz konsole która świadomie kupił jako uszkodzona, a finalnie chce zwrócić jeszcze bardziej uszkodzoną. Straszy mnie policja itd. sam przyznał w dyskusji, że chce jak najwięcej ugrać, później, że jednak chcę zwrócić całość. Trochę skomplikowana sytuacja.
@bejbi1111 na czym polega te bardziej uszkodzenie? I na co konkretnie składa reklamację?
Musisz rozpatrzyć reklamację i zdecydować czy uznajesz roszczenie czy je odrzucasz. W razie uznania, możesz kontroler naprawić, wymienić lub obniżyć cenę konsoli. Możesz też zgodzić się na odstąpienia od umowy.
Decyzja należy do ciebie.
Ps. Kupujący nie może reklamować wady o której wiedział w chwili zakupu. Jeżeli w ogłoszeniu miałeś info o uszkodzeniu oprogramowania, to wada kontrolera się w to nie łapie.
Kupujący wiedział o wadzie oprogramowania, o wadzie kontrolerów nie wiedział nic, bo gdy wysyłałem konsolę kontrolery były sprawne dlatego nic na ten temat nie było w ogłoszeniu. Co w takiej sytuacji?