anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z weryfikacją konta bankowego

Client:48834355
#8 Zapaleniec

Dzień dobry, dokonałem sprzedaży ale nie mogę wypłacić środków gdyż nie mogę przejść weryfikacji mojego konta bankowego, posiadam konto wielowalutowe w Wise moje dane na koncie bankowym są takie same jak na koncie allegro, jedynie w tytule przelewu mojego banku mogę wpisać tylko 35 znaków a allegro podaje tytuł składający się z większej liczby znaków. Z drugiej strony jak chcę ponownie dokonać przelewu weryfikacyjnego to kolejnym krokiem jest wybranie banku tylko polskiego. Już tracę cierpliwość. 

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Cześć @Client:48834355, konsultuję Twoją sprawę z odpowiednim działem.
Gdy tylko otrzymam odpowiedź, wrócę do tego wątku.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec

I znowu dokonałem przelew, ale allegro odp. " Odrzuciliśmy Twoją prośbę o aktywację konta. Dane ze zrobionego przez Ciebie przelewu weryfikacyjnego 1,01 zł nie są takie same jak dane na Twoim koncie Allegro."  Bzdura , wszystkie dane są takie same nie posiadam dwóch lub więcej tożsamości, nie posiadam innego konta bankowego, to mam rozumieć że allegro robi wszystko by zatrzymać moje pieniądze? Pierwszy raz z takim czymś się spotykam, dokonałem sprzedaży i to są moje pieniądze, podaje nr konta a allegro kombinuje i nie oddaje pieniędzy. 

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Cześć @Client:48834355, w zgłoszeniu o numerze 58083506 w dniu 09.01.2026 nasz doradca poprosił o przesłanie potwierdzenia przelewu. Czy udało się je przesłać?

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec

Tak wysłałem, ale mogę jeszcze to ostatnie wysłać, chociaż to zakrawa na grę w ping-ponga, na wam wy mi i tak w kółko.

oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@Client:48834355

Wszystko się zgadza. Wise korzysta z banków pośrednich i Allegro nie otrzymało przelewu x twojego konta, tylko z konta należącego do Wise. Dzięki temu mogą oferować takie stawki. Potem oni rozliczają to wewnętrznie. 

oznacz moderatorów