anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem ze sprzedażą sprzętu

Gregg1704
#7 Wielbiciel#

Witam, mam dziwny problem, niedawno wystawiłem na sprzedaż router wifi, po jakimś czasie sprzęt kupiła pewna osoba, zadzwoniła do mnie, spakowałem sprzęt, wysłałem, otrzymałem zapłatę, po dwóch dniach od zakupu zobaczyłem że ktoś inny też zakupił sprzęt, i się niecierpliwi bo napisał że wysłał pieniądze a nie dostał sprzętu, co więcej żadnej wpłaty nie otrzymałem od tej osoby, jak to możliwe? przecież jeżeli jakaś osoba dokona zakupu to ogłoszenie automatycznie powinno zostać 'usunięte" na pewno nie zaznaczyłem np. że mam wiecej niż jedną sztukę na sprzedaż

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Gregg1704 w tym ogłoszeniu doszło do sprzedaży 7 czerwca, ale kupujący nie opłacił tego zakupu (wystąpił problem z płatnością). Dopiero płatność z zamówienia złożonego 14 czerwca się powiodła, więc środki od tego kupującego są widoczne tutaj

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Gregg1704 Wygląda na to, że wysłałeś router komuś kto za niego nie zapłacił 😕

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Jeśli nie ma tego tu Sprzedane - Allegro Lokalnie   to znaczy ze nie sprzedałeś i to próba wyłudzenia.

Co do automatycznego nie wznawiania sprzedanych to na lokalnym o ile ostatnio tego nie popsuli to nie powinno się tak robić. Na głównym allegro na kontach prywatnych takie rzeczy się wznawiają i allegro odmawia naprawy tego, więc wszystko tu możliwe.

oznacz moderatorów