Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam wszystkich.
Jestem początkujący jeśli chodzi o sprzedaż na Allegro lokalnie, aczkolwiek ogarniam wszystko co i jak ( a przynajmniej tak mi się wydawało do niedawna). Problem jaki mam dotyczy jednej z moich aukcji. Mianowicie wystawiłem na sprzedaż zestaw głośników ( używany i uszkodzony ) ale w opisie zawarłem wszystkie informacje odnośnie uszkodzeń i stanu faktycznego przedmiotu. Aukcja się zakończyła po wyznaczonym czasie, przedmiot został wylicytowany i wszystko wyglądało dobrze. Do czasu gdy po 4 dniach od zakończenia, napisałem wiadomość do kupującego iż nie dokonał wpłaty ani nie skontaktował się ze mną w celu ustalenia szczegółów ( nie stricte do użytkownika, tylko w wiadomości od Allegro która się zaczynała od słów: "Sprzedałeś przedmiot przez licytacje za 150zł ". ) Po czym dostałem od niego odpowiedź której nie mogę tu przytoczyć ponieważ zawiera treści przez ogół uznane za obraźliwe, ale ogółem wyszło że on nie licytował nic, a ja jestem chorym poje**m. Aukcja sama się wznowiła nie wiem czemu, a w/w użytkownik znów w niej ( chyba ) licytuje. Teraz moje pytanie a nawet trzy: dlaczego zostałem zmieszany z błotem jeśli aukcja od początku do końca przebiegła regulaminowo oraz dlaczego przedmiot sprzedany został ponownie wystawiony bez mojej zgody i wiedzy, i gdzie i do kogo w serwisie powinienem zgłosić moją sprawę celem wyjaśnienia ?
Jeśli rozpocząłem temat w złym dziale przepraszam i proszę o przeniesienie tam gdzie powinien się on znaleźć. Pozdrawiam.
Na Lokalnie zawiera się umowy warunkowe, a warunkiem jest zapłata w ciągu 5 dni. Jeśli kupujący nie zapłaci, licytacja wznawia się automatycznie z ceną wywoławczą. Zmieszanie z błotem możesz zgłosić tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=70d99e7b-80c7-411c-bb2f-1ea90a88d7e8 Inne pytania o Allegro Lokalnie możesz zadać tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=b0880476-9167-4850-bcf8-2885a9fcea6a
Dodam, że z regulaminu Lokalnie nie wynika, iż ogłoszenie wznawia się automatycznie po pięciu dniach. Te informacje są zawarte tylko w artykułach Pomocy, których nie akceptujemy korzystając z serwisu.
takiego miłego klienta na czarną listę od razu .nie będzie licytował to nic nie wygra i szczekał nie będzie
Którą czarną listę? Zauważ, że nie ma takiej.
Strasznie pogmatwane to Allegro się porobiło i nie wiele umiem teraz odnaleźć za pierwszym razem, ale po chwili kopania przez wujka Google odnalazłem pomoc... tzn rozmawiałem telefonicznie z Panią z obsługi. Pani podjęła temat i czekam na odpowiedź ( do godziny miała być, czyli prawie już ). Pamiętam jak lata temu za byle głupotę ( łamiącą regulamin ) allegro blokowało konta tak że nie dało się z nim nic zrobić, a teraz obawiam się że moja sprawa się zakończy na niczym, a delikwent o którym mowa nadal bezkarnie będzie sobie hasał po serwisie i robił ludzi w balony...albo podnosił im ciśnienie do granic możliwości bo po prostu może i nikt mu nic nie zrobi...no ciekawe co mi Pani odpowie ( o ile odpowie w ogóle ). Wychodzi na to że można skakać od licytacji do licytacji podbijając cenę a później rżnąć głupa że ja nic nie wiem, nie licytowałem i gicio.... A co do tego iż ogłoszenie wznawia się automatycznie po pięciu dniach i te informacje są zawarte tylko w artykułach Pomocy, których nie akceptujemy i nie czytamy ( bo wystawiając coś na sprzedaż pomocy nie potrzeba bo to akurat jest proste ) korzystając z serwisu to też super sprawa. Osobiście wolałem zwykłe Allegro.
Celowo jest pogmatwane aby nie znaleźć zbyt łatwo, większość odpuści 🙂
Wiesz ile mi już ofert zdjęto? 10 to minimum, wszystkie promowane. Promuję tylko za 1zł jak jest promocja, byłbym frajerem dając im 19zł aby zaraz jakiś pajac mi zdjął aukcję. Nie straciłem może wiele, ale trzeba czekać 5 dni bo może pajac się namyśli.
Dziś sprzedałem drukarkę za 200zł, kupujący zniknął, nie odpisuje. 99% jak kupujący nie zapłaci od razu jest pewne, że zakupił dla jaj. Tak wynika z mojego doświadczenia.
Ten serwis jest kpiną z uczciwych ludzi i ukłonem dla oszołomów robiących sobie jaja.
@phantom998 To wystawiaj na tradycyjnym allegro - w formularzu wystawiania na AL, u góry po prawej stronie masz taki mały banner opisany jako "Możesz też wystawić przez dotychczasowy formularz";]
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
przepraszam na normalnym allegro jest a z allegro lokalne nie korzystam może tam nie być to jakiś dziwny odłam tej firmy
@mwmonety nie działa na Lokalnie, pytałem kiedyś Allegro.
Bardzo dziwny odłam, istny dramat a nie serwis.
nie nasz cyrk i nie nasze reguły na zwykłym allegro niszczą firmy opłatami ,prowizjami i niejasnym regulaminem a allegro lokalne mieszanina uczciwych sprzedawców co chcą coś swojego zbyć z różnymi kombinatorami którzy korzystają tam z bezkarności ,trudno w takim środowisku coś dobrze sprzedać a i wyrobić sobie reputacji będzie trudno .to czarny rynek ,bardzo ryzykowny
Ludzie są winni, że pozwolili ubić Aukcje24, Świstaka i e b a y. Teraz monopolista robi co chce i ma w D. ludzi.
Ja od dwóch miesięcy się proszę o poprawienie dostępności do danych kupującego, ponieważ w przypadku wyboru przesyłki kurierskiej nie przysyłają e-maila kupującego a bez niego nie mogę nadać paczki. Kilkoma moimi zgłoszeniami pewnie sobie tyłek wytarli.