Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam serdecznie.
Dokonując sprzedaży na allegro lokalne pojawia się w w szczegółach opcja wygenerowania etykiety.
Mam teraz sprzedaż już zatwierdzoną z kosztami wysyłki, natomiast nie ma opcji generowania etykiety. Czy to oznacza, że powinienem wejść na stronę inpostu i ręcznie nadać przesyłkę?
Zakładka - Ostatnio sprzedane a potem Szczegóły przy sprzedanej pozycji, polecenie w fioletowym polu i dalej już powinieneś sobie poradzić.
Dziękuję , natomiast właśnie nie ma tej fioletowej chmurki, Są informacje o dostawie i wybranym paczkomacie, ale brak opcji generowania etykiety.
Może więc wyglądać na to że wybrana została inna opcja wysyłki (choć opłata sugeruje że nie) niż paczkomat InPost.
Czy w takim razie jeśli na stronie inpostu nadam paczkę (pojawi się opcja płatności) zapłacę za nadanie, z allegro uzyskam potem przy wypłacie całą kwotę? bez pomniejszenia za wysyłkę?
Sprawdź jaką opcję wysyłki wybrał kupujący. Wysyłka InPost będzie droższa (najmniej chyba 16.99 złotych). Zapłatę za wysyłkę (jak rozumiem) już masz, więc będziesz po prostu stratny te kilka złotych wynikające z różnicy w opłacie.
Dziękuje za podpowiedź.
I jeszcze jeden szczegół. Po wysyłce w zakładce przedmiotu nadal będziesz miał informację że nie został wysłany. Nie wyślesz go za pomocą aplikacji z alegro, więc system wysyłki nie odnotuje.
Rozumiem, czy w związku z tym coś powinienem zrobić, patrząc na system?
W zasadzie nic. Zajrzyj tylko aukcji aby wyjaśnić czemu po sprzedaży nie miałeś możliwości wydrukowania etykiety. To tak aby w przyszłości było już tak jak trzeba.
Przy wystawianiu zerknij jakie opcje wysyłki udostępniasz.
@00TrezoR00 wyślij numer listu na czacie do kupującego.
ps. ja na Twoim miejscu nie udostępniał opcji za pobraniem i płatności przy odbiorze. Na lokalnie są problemy z odzyskaniem opłaty transakcyjnej przy "sztucznych" zakupach
Ot tak. Poinformuj kupującego że wysłałeś bo może się niepokoić.
Na Lokalnie miałem tylko opcje z przedpłatą, bez pobrania.
@00TrezoR00 ale w Twoich pozostałych ofertach.