Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Klient kupił ode mnie przedmiot. Była to bardzo stara licytacja w allegro lokalnie. Wpłacił pieniądze które nie trafiły na mój rachunek gdyż go zamknąłem. Po rozmowie z klientem i wyjaśnieniu sytuacji allegro nie zwróciło mu środków. Jaka jest dalsza procedura
@ameluka1 Allegro samo niczego nie zwraca.
Środki po sprzedaży znajdziesz w zakładce środki i historia operacji.
Musisz zaktualizować swój numer konta w zakładce ustawienia wypłat, wypłacić środki i zwrócić je kupującemu.
Kupujący nie ma wpływu i dla niego nie ma żadnego znaczenia czy i jaki Ty posiadasz rachunek i gdzie, On opłaca i śrdoki są na AF to jemu należy się zakupiony towar, Ty zaś musisz aktywować konto jak nie masz, a jak masz nieaktywny rachunek to musisz zmienić na nowy, aktywny.
@ameluka1 wpłatę dla tego kupującego zwrócisz samodzielnie.
Aby to zrobić przejdź do zakładki Zamówienia od kupujących w panelu Moje Allegro Lokalnie. Kliknij [zwróć pieniądze] przy wybranej transakcji w panelu. Przeniesiemy Cię do formularza zwrotu – zaznacz w nim powód, dla którego chcesz oddać kupującemu pieniądze. Sprawdź, czy wszystkie dane są poprawne, i kliknij [zwróć pieniądze].
Poprosimy Cię o dodatkowe potwierdzenie w wyskakującym okienku – jeśli teraz potwierdzisz zwrot, nie możesz go już wycofać.