anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedaż, a wysyłka na allegro lokalnie, czy mogę wysłać 2 paczki do tej samej osoby ?

yoloyelovyo
#8 Zapaleniec#

Problem mam taki, pewna osoba kupiła u mnie przedmiot ale zamiast kupić 2 sztuki od razu z ogłoszenia rozbiła to na 2 razy ( 2 zamówienia od tego samego kupującego mam ).
Teraz pytanie jest takie. Czy mogę wysłać 2 przedmioty w jednej paczce ( bez potrzeby generowania drugiej etykiety ) czy muszę każdą oddzielnie ?

Nie ukrywam dogadanie się z tą osobą nie jest łatwe jest z zagranicy i mało rozumie po polsku ( tak próbowałem wytłumaczyć ).

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@yoloyelovyo ponieważ jest to na Allegro Lokalnie to możesz nadać oba zamówienia w jednej przesyłce, nie wpłynie to na jakość,  natomiast dla bezpieczeństwa warto dopytać kupującego czy to dla niego okej, żebyś miał potwierdzenie, że wyraził na to zgodę. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

yoloyelovyo
#8 Zapaleniec#

Ok, jeśli wyślę w jednej paczce to nie cofnie mi transakcji ? Na podstawie tego że nie nadałem drugiej paczki, a wysłałem tylko w jednej ?

Adres jest ten sam i to na ten sam paczkomat więc chyba problemu nie będzie.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@yoloyelovyo nie, nie cofnie to tej transakcji. Nie będziesz mógł zmienić jej statusu i wciąż będzie info "oczekuje na nadanie", ale oprócz tego nic się nie stanie. Natomiast warto mieć potwierdzenie nadania dwóch przedmiotów w tej jednej przesyłce i zgodę kupującego na wypadek ewentualnych problemów, gdyby np. kupujący zgłosił, że otrzymał tylko jeden przedmiot. Nie twierdzę, że tak będzie, ale warto mieć na wszelki wypadek zabezpieczenie. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

yoloyelovyo
#8 Zapaleniec#

Ok, zapytałem i otrzymałem "zielone światło" od kupującego na wysyłkę w jednej paczce.
Dziękuję za pomoc 🙂

oznacz moderatorów