anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedaż na allegro lokalnie

kkrzys777
#7 Wielbiciel#

Witam

Sprzedałem przedmiot na allegro lokalnie, kupujący stwierdził że jest uszkodzony, i odesłał i tzw szrot mojego towaru. Uszkodzony i połamany, teraz twierdzi że to kurier uszkodził. Ja muszę zapłacić prowizję, choć oddałem mu pieniądze na konto, wszystko jest do wglądu na dyskusji.

Czy można coś z tym zrobić.

Pozdrawiam 

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

az1rael
#21 Demiurg#

Dales sie zrobic w wala bo prawa nie znasz. Sprzedajac jako osoba prywatna masz tylko 1 obowiazek spakowac paczke pancernie by nie mozna ci bylo zarzucic ze uszkodzenie w transporcie powstalo z niewlasciwego zabezpieczenia towaru. Prawo mowi tak ryzyko uszkodzenia i przepadku rzeczy w zakupie od osobu prywatnej przechodzi na kupujacego z chwila wydania paczki przewoznikowi. Kupujacy sam sobie sklada reklamacje do przewoznika o odszkodowanie a sprzedajacy prywatny nie musi godzic sie przyjac zwrot musi tylko rozpatrywac reklamacje w terminie do 14dni pd zgloszenia. Kasy nie odzyskasz bez sadu i odrzuconej reklamacji od przewpznoka potwierdzajacej ze paczke doreczono nietknieta.

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@kkrzys777 Teraz za późno na cokolwiek > sam sobie strzeliłeś w kolano, zgadzając się na zwrot.

oznacz moderatorów