Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, jak wyżej... Sprzedający prosi mnie o zamknięcie dyskusji inaczej nie wyśle przedmiotu bo potrzebuje poeniędzy na koncie. Grozi mi też jeżeli nie zamknę i będę żądać zwrotu to otrzymam kwotę - prowizja, którą musiał zapłacić... Mówił, że jeżeli zamknę, a mnie oszuak to mogę zgłosić do programu ochrony kupujących. A więc pytanie brzmi... zamykać i w razie czego iść na ochronę kpujących? Oraz czy taki prgoram ochorny kupujących zadziała gdy zamknę dyskusję.
P_polak sprzedający się miota . Jeśli Twój problem nie został rozwiązany nie kończ dyskusji i zdecydowanie domagaj się towaru lub zwrotu środków .
Dodając... Przedmiot może wysłać dopiero w czwartek rano i to rozumiem, ale on mi cały czas mówi, że nie wyśle bo nie ma pieniędzy na koncie bankowym... dlatego otworzyłem dyskusję
Jak masz w zakladce platność zakończona to otrzymal. więc tym bardziej nie kończ dyskusji
Chodzi mu na koncie bankowym... czyli wołać allegro ? Nawet jeżeli przedmiot może zostać wysłany dopiero w czwartek? Ze względu na jego poprzednie wiadomości, tak?
Tak, wołać. Pracownik przypomni sprzedającemu jakie ma obowiązki.
@P_polak Miałeś już napisane 10 razy. Poproś o pomoc Allegro. Inaczej będzie Cię zwodził.
P_polak tak , wywołaj administratora .
@P_polak Nie zamykaj, domaga się wysyłki towaru lub zwrotu wpłaty. W Dyskusji poproś o pomoc pracownika Allegro. Gdy zamkniesz Dyskusję, pewnie towaru lub pieniędzy nie zobaczysz, więc pozostanie Ci tylko POK.
Sprzedawca nie ma prawa odliczać Ci żadnych prowizji, to niezgodne z regulaminem.
POK działa po zamknięciu Dyskusji, ale to ostateczność.
Domagam się cały czas, ale on chce mieć pieniądze na koncie i mi nie wyśle póki ich nie będzie miał... a nie będzie miał bo jest dyskusja otwarta... A grozi mi, jeżeli nie zamknę to sprzeda ją komuś innemu i zwróci mi pieniądze z odjęciem prowizji
@xyz96 masz tu ponownie przypadek, że allegro przetrzymuje pieniądze np: w przelewy24
jak gość nie dostał pieniędzy to nie wyśle towaru
ma prawo się denerwować
bo to już patologia
dzisiaj wróciłem z firmy po 22-giej bo staraliśmy się przygotować do wysyłki na jutro wszystkie przesyłki
ale jak to zrobić
gdy ciągle trzeba odpisywać na durne wręcz spory
typu: - nie otrzymałem towaru po wpłacie (zakup w niedzielę) z tekstem prosze mi go dzisiaj wysłać!
lub gdzie mój towar zakupiłem 7-dmego !!! - brak wpłaty do dzisiaj
tego jest tak dużo, że nie da się wręcz wykonywać innej pracy niż ciągle odpowiadać na tego typu kwiatki
a swoje dołożył kurier inpostu, który przyjechał do nas i jak zobaczył 100 paczek do odbioru i skanowania - stwierdził "czytnik mi się popsuł" i sobie pojechał bez ich odbioru
jutro znowu będzie fajny dzień 😞
Nie zamykać. Sprzedający nie może warunkować wysłania przedmiotu zamknięciem dyskusji. A sama dyskusja nie ma wpływu na jego pieniądze na koncie. Nie może również potrącać prowizji na koszt klienta. napisz w dyskusji, że żądasz wysłania przedmiotu i poproś allegro o pomoc.
Client:83447093 może mieć wpływ , zbyt duza ilość dyskusji może skutkować blokadą kąta i co za tym idzie środków . Nie jest to jednak powód do żądania zakończenia dyskusji .
@mdrogeria konto w kącie? 😁
pinsplash czepiasz się
@P_polak Jak żąda zamknięcia tzn. że możesz nie otrzymać towaru, najpierw towar później zamknięcie dyskusji.
On chce je wypłacić an konto, już wypłacił, ale ich przecież nei dostanie dopóki jest dyskusja otwarta.. i mi grozi jak wyżej napisałem, że jezeli nie zamknę to sprzeda komuś innemu i nie odda pieniędzy przez dług czas + odejmie prowizje... gada cały czas o policji i sądzie, że będę musiał się tygodniami kłócić o 20pln.
P_polak niech se gada , trzymaj się twardo swojego .
Dostaje tylko takie wiadomości