anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Towar opłacony - jak anulować sprzedaż?

kacperos1990
#7 Wielbiciel#

Witam, 

Czy da się anulować sprzedaż na Allegro lokalnie ? Kupujący kupił i zapłacił za towar + wysyłkę. Niestety towar uległ uszkodzeniu i z tego względu nie mogę go wysłać. Jak odkręcić ten zakup i w jaki sposób zostaną zwrócone pieniądze kupującemu ? Czy z tego względu poniosę jakieś opłaty ? 

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

LEW433
#21 Demiurg#

Anulować zakup może tylko kupujący, skontaktuj się z nim, dogadaj i zwróć środki. Musisz je wypłacić na swoje konto i oddać na konto podane przez niego.

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@kacperos1990 W systemie nie anulujesz sprzedaży, możesz to zrobić tylko za porozumieniem z kupującym. Jego pieniądze wypłać sobie na własne konto bankowe, potem weź od niego numer rachunku i zrób mu zwykły przelew zwrotny, poza Allegro. Na Lokalnie inaczej wpłaty nie oddasz.

Opłata za sprzedaż została naliczona. Możesz poprosić o jej zwrot tu;  https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=1b69d4ac-dd8e-4631-b724-47d66829753d&subjectId=71d604cc-a... dołączając potwierdzenie przelewu. 

oznacz moderatorów

Iwonkael
#7 Wielbiciel#

Czy jeżeli wysłałam już przelew zwrotem i wysłałam na E-mail do Allegro potwierdzenie danego przelewu to muszę coś jeszcze zrobić? Czy po prostu mam czekać aż zamówienie samo się anuluje? W rachunkach Allegro mam do opłacenia jakąś kwotę by nie zablokowali mi sprzedaży. Powinnam jeszcze to uregulować? 

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Iwonkael zwróciliśmy Ci już opłatę transakcyjną za tę sprzedaż, ale na Twoim koncie wciąż masz do opłacenia kwotę 7,90 zł za sprzedaż na Allegro Lokalnie z 08.03.2022 r. Wszyszystkie informacje o swoim saldzie i rozliczeniach znajdziesz w tej zakładce

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów