anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Tytuł Twojej oferty lub jej dalszy opis może wprowadzać w błąd co do pochodzenia towaru

dino009
#7 Wielbiciel

Dzień dobry, proszę o informacje co powoduje błąd z wystawieniem oferty na allegro lokalnie:

dino009_0-1752561052144.png

dino009_1-1752561324675.png

dino009_2-1752561345322.png

dino009_3-1752561360003.png

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Na Twoim miejscu dałabym sobie z tym spokój. Allegro ma obecnie dziwną politykę co do sprzedaży elektroniki, lego itp. Z jednej strony masa chińczyków sprzedających swoje "oryginały". A z drugiej przynajmniej co drugi dzień widać wpisy o blokadach kont za sprzedaż tego typu rzeczy (często dosłownie po wystawieniu 1-nej rzeczy). Odblokowanie tu potem konta pewne nie jest i trwa co najmniej tygodnie... Faktura czy paragon też nie zawsze gwarantuje odblokowanie...

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
(Dzień bez awarii to dzień stracony).
oznacz moderatorów

dino009
#7 Wielbiciel

Trzeba się przeprosić z konkurencją

oznacz moderatorów

vonNogay
#17 Koryfeusz

U konkurencji dostaje się kasę po potwierdzeniu przez kupującego otrzymania towaru i zgodności z opisem, więc ryzyko ewentualnych problemów (jeśli kupujący okaże się nieuczciwy) jest dużo większe. Do sprzedaży droższych towarów allegro jest najlepsze jeśli chodzi o bezpieczeństwo sprzedawcy.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

U konkurencji w przypadku to sprzedawca uwzględnia ją lub nie. Przykładowo klient burzył się, że niezgodne z opisem. Odpowiadam, że było zarówno w opisie jak i na zdjęciach co mogą łatwo sprawdzić. Jako, że sprzedaje jako firma i zwrot przyjąć muszę to zgadzam się ale tylko  na koszt klienta. Po godzinie ma odrzucone... Ze 2 x rzeczywiście zwracałam ale tam był mój błąd i zrobiłam to dobrowolnie...

Dlatego mam zupełnie inne zdanie. A już szczególnie jeśli chodzi o lokalne i reklamacje. Wystarczy posty poczytać. Tam wszyscy wszystkich...

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
(Dzień bez awarii to dzień stracony).
oznacz moderatorów

dino009
#7 Wielbiciel

Ja bym chciał tylko móc wystawić rzecz na sprzedaż bez gimnastykowania się. Ewentualnie żeby była jasna informacja co mam poprawić, bo w moim przypadku sami nie wiedzą pewnie w czym problem.

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@dino009 już to weryfikuję, wrócę do Ciebie z informacją 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

dino009
#7 Wielbiciel

@Syrena_zT  wiadomo już coś w temacie?

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@dino009 wracam do Ciebie z informacją. 
Komunikat, który otrzymujesz wynika z wystawiania oferty produktu, który posiada zastrzeżone znaki towarowe. Jeżeli parametr marka został poprawnie uzupełniony, oferta powinna wystawić się poprawnie. 
Czy podczas wystawiania zmieniałeś wartość w tym parametrze? Czy możesz spróbować ponownie wystawić ofertę? 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów