Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,mam taki problem
Sprzedałam na allegro lokalnie kartę graficzną za 340zł z przesyłką a po miesiącu dostałam wezwanie od windykacji allegro,że mam do zapłaty 367zł,tylko nwm czemu skoro klient kupił kartę i zapłacił po czym napisał że karta graficzna dotarła do niego
@Client:105181229 Wygląda jakby kupujący złożył reklamację / dyskusję i przez brak odpowiedzi Allegro przyznało mu rekompensatę którą teraz chcą od Ciebie odzyskać.
Zerknij na maila czy nie dostałeś czasem powiadomienia o dyskusji.
Ale kupujący dostał przesyłke
Był e-mail,ale z wiadomości prywatne z nim,napisał że przesyłka dotarła to czemu to jest zgłoszone jako nie?
@Client:105181229, opłata dotyczy rekompensaty Allegro Protect, którą wypłaciliśmy kupującemu i dotyczy zamówienia z 9 lipca 2025, 18:59 z Allegro Lokalnie.
Klient 14 lipca 2025 rozpoczął Dyskusję, w której zgłosił brak wysyłki. Niestety nie udzieliłaś w Dyskusji żadnej odpowiedzi, dlatego kupujący otrzymał rekompensatę.
Nie dotyczy to transakcji z podesłanego zrzutu ekranu.
Jak nie dostał przesyłki skoro w wiadomości prywatnej dnia 13.lipca.2025 roku napisał że karta graficzna dotarła
@MiMary napisał(a):@Client:105181229, opłata dotyczy rekompensaty Allegro Protect, którą wypłaciliśmy kupującemu i dotyczy zamówienia z 9 lipca 2025, 18:59 z Allegro Lokalnie.
Klient 14 lipca 2025 rozpoczął Dyskusję, w której zgłosił brak wysyłki. Niestety nie udzieliłaś w Dyskusji żadnej odpowiedzi, dlatego kupujący otrzymał rekompensatę.Nie dotyczy to transakcji z podesłanego zrzutu ekranu.
Ale jaka rekompensata skoro z wiadomości prywatnej wychodzi że karta graficzna dotarła do niego 13.lipca.2025roku
@Client:105181229 podesłałaś zrzut ekranu z czatu z innym klientem.
Allegro Protect zostało wypłacone kupującemu AJ[...]o, natomiast w oknie czatu prowadziłaś rozmowę z Client:13[...]62.
Aby sprawdzić listę transakcji na Allegro Lokalnie, przejdź do tej zakładki. Powinnaś zauważyć na niej zamówienie z 9 lipca od kupującego AJ[...]o, w ofercie Karta Graficzna GTX [...].
Nie pisałam z żadnym ajzero o kupnie przedmiotu jakim jest karta graficzna,pisałam tylko z tym klientem z rzutu ekranu
@Client:105181229 @Właśnie w tym sęk że nie pisałaś 😉
Kupujący otworzył dyskusję i się w niej nie udzieliłaś.
W zakładce ‚ostatnio sprzedane’ widzisz transakcję z 9 lipca o której wspomniała @MiMary ? Wysłałaś to zamówienie?
Sęk w tym że znalazłam tego e-maila dzisiaj bo mam zblokowane konto na allegro i e-maila miałam zblokowanego
@Client:105181229 no cóż, życie. Pozostaje zapłacić i liczyć że odblokują Ci konto.
Czy jest możliwość spłaty w ratach?
Właścicielem karty jest Pani Nikola Kamińska z którą pisałam o pracy z nimi i paczka była wysłana
@Client:105181229 czekaj czekaj 🙉Zgodziłaś się wystawić kartę kompletnie obcej Ci osoby na swoim koncie w ramach „pracy”? Dobrze rozumiem?
Nie tylko ja to robiłam,było jeszcze 15 innych osób pod tym ogłoszeniem
@Client:105181229 No to masz szczęście w tym nieszczęściu.
Mogło to się to dla Ciebie skończyć stratą nie 367 zł a kwotą znacznie wyższą (co jeśli daliby Ci w ramach „pracy” do wystawienia kartę np. za 2000 zł i jej nie wysłali) oraz co gorsze - sprawą na policji z artykułu 286KK.
Co mogę teraz zrobić?
Spłacić zadłużenie i wyciągnąć wnioski z tej sytuacji.
Wnioski już wyciągnęłam bo żałuję,brak pracy i bezrobocie mnie do tego zmusiło,czy można spłacić to w ratach?