anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Usunięcie możliwości przekazywania konta między małżonkami

Olsem_sklep
#8 Zapaleniec#

Mam pytanie związane z planowaną zmianą na Allegro.pl jak poniżej:

Usuniemy możliwość przekazywania konta między małżonkami

Kiedy: 21 października 2024

Obecnie, zgodnie z regulaminem, konto zwykłe możesz przekazać małżonce lub małżonkowi. Usuniemy tę możliwość. Opcja ta nie cieszy się zainteresowaniem kupujących ani sprzedających, więc rezygnujemy z jej utrzymywania i zachęcamy do rejestracji nowego konta.

Podstawa: zmiany w zakresie świadczonych usług (artykuł 14.1 Regulaminu Allegro, litera j).

Obecnie prowadzę konto zwykłe Olsem_sklep, jednakże planowałam jego przekazanie w 2025 r. na mojego małżonka.

W następnym roku planuje on założyć działalność gospodarczą i chcieliśmy zamienić istniejące konto zwykłe Olsem_sklep na konto firmowe.

Czy zatem, jeżeli Allegro usunie możliwość przekazania konta zwykłego pomiędzy małżonkami, będzie możliwe w 2025 r. zamiana konta zwykłego prowadzonego obecnie przeze mnie na konto firmowe na działalność (NIP) założoną przeze mojego małżonka. 

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

milka1234567890
#18 Luminarz#

Nie.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Olsem_sklep nie będzie to możliwe, ale wciąż możemy zaproponować rozwiązania dla tej sytuacji. Skontaktuj się proszę za pomocą formularza

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@Olsem_sklep takie działania nie do końca są zgodne z przepisami, problemy dotyczą reprezentacji wcześniejszych czynności podejmowanych na allegro

oznacz moderatorów