Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Tutaj są zdjęcia z mojego ogłoszenia, wyświetlacz był nowy, otworzony do zrobienia zdjęć.
A tutaj zdjęcie które wysłał mi kupujący, który zażądał ode mnie 30zł za uszkodzony konektor, bądź zwrot, odpisałem mu żeby w takim razie założył sprawę allegro.
Cały Pomazany markerem i porysowany, podobno zrobił zdjęcie od razu po otworzeniu, czego się moge spodziewać?
@AcerDerp to źle zrobiłeś. Jeżeli sprzedałeś prywatnie a uszkodzenie powstało w transporcie (zdjęć nie widać do momentu zatwierdzenia przez moderacje) to kupujący powinien złożyć reklamacje do przewoźnika.
Też mu to zasugerowałem, ale napisał że nie było tego zatrzasku, tak jak bym specjalnie go urwał przed wysyłką
@AcerDerp jak dla mnie to są dwie różne wyświetlacze. A te numery to są seryjne może być że są unikatowe czy mogą się powtarzać.
Właśnie taki miałem pomysł, na całe szczęście widać wyraźnie ten numer na moim zdjęciu, u niego nie bardzo, chciałem poczekać z tym aż się allegro wypowie i co on powie, bo jak na razie to zwyzywał mnie od oszustów, i że allegro odda mu pieniądze a mi zamkną konto bo tak się robi, przedstawiłem mu mimo wszystko kilka faktów tz, marker niebieski, bo niby zdjęcie zrobił od razu po otworzeniu i jeszcze zdąrzyl coś na nim nabazgrać, ta taśma czarna wygląda inaczej, no i jest porysowany na tej metalowej obudowie wewnętrznej a przecież ten wyswietlacz wysłałem nowy.
A
@AcerDerp te zdjęcia były umieszczone w opisie oferty?
https://allegrolokalnie.pl/oferta/nowy-wyswietlacz-samsung-galaxy-tab-a8-2021smx200
Tak, nie wiem czy się wyświetli ale warto spróbować
@AcerDerp Poproś aby wysłał Ci wyraźne zdjęcie tylnej strony rzekomo uszkodzonego wyświetlacza - takie jak w Twojej aukcji nr.2 aby porównać szczegóły, numer seryjny itd.
Tak właśnie zrobię, chciałem jeszcze tylko zobaczyć jak wypowie się allegro w tej sprawie, I co on odpisze, bo stwierdził że on juz pisać nie będzie, I allegro się zajmie takimi jak ja, jemu oddadzą pieniądze a mi zablokują konto, coś takiego, a tego numeru seryjnego nie przeskoczy, i ciekaw jestem czy allegro podejmie jakieś działania w sprawie wyłudzania pieniędzy, powiem szczerze że trochę mi podniósł ciśnienie, bo ogólnie wystawiam ostatnio sporo przedmiotów tych uszkodzonych i całych, ale robię wszystkiemu dokładne zdjęcia i opisuje usterki jeżeli takie są, a jeszcze mi się ogólnie nie zdarzyła taka akcja
@AcerDerp Jedyne działania jakie ewentualnie podejmie allegro "w sprawie wyłudzania" to jeśli odrzucisz reklamację (bo to jest reklamacja pamiętaj) - wypłacą rekompensatę kupującemu 🙂
Taki tu klimat.
Teraz co do samej reklamacji - musisz ją rozpatrzyć i wydać decyzję w ciągu 14 dni od dnia jej zgłoszenia - pozytywnie lub negatywnie ale musisz bo jeśli tego nie zrobisz w ciągu tych 14 dni to roszczenia kupującego zostaną automatycznie uznane za zasadne.
Jeśli kupujący otworzy dyskusję to poproś o podesłanie zdjęcia tak jak mówiłem i już na tej podstawie masz prawo reklamację odrzucić - masz dowody, że to nie wyświetlacz który wysłałeś.
Ewentualnie masz prawo oczekiwać odesłania towaru w celu rozpatrzenia reklamacji - wtedy możesz osobiście obejrzeć towar i wydać decyzję.
Jeśli ją odrzucisz to wtedy prosisz kupującego o podesłanie kuriera po odbiór towaru lub odbiór we własnym zakresie.
@AcerDerp Te zdjęcia się kompletnie nie zgadzają - chociażby to przesłane przez kupującego ma naklejkę (?) z kółkiem a na Twoich tego nie ma.
Mam wrażenie, że próbuje Cię on zrobić w balona - jeśli faktycznie wysłałeś to co miałeś w ofercie.
Wysłałem ten wyswietlacz ze zdjęć, kupiłem go przy okazji z innym wyświetlaczem a ten miałem promocje na 50% więc sobie pomyślałem że wezmę go i sprzedam u nas
@AcerDerp poprosiłam o wypowiedź pracownika Allegro w prowadzonej dyskusji, bo kupujący tego nie zrobił, więc nie wiem, dlaczego uważał że dzisiaj zajmiemy głos w tej sprawie 🙂
Dorzucam gdyby ktoś się interesował
@AcerDerp Zdjęcia nie widać - musi je zatwierdzić moderacja.
Zbliżamy się do końca przygody, dałem mu szanse na odzyskanie swoich 30 zł z jednej strony bardzo mu na nich zależy a z drugiej odmawia wykonania tak prostej rzeczy, ja nie wiem co się dzieje xD