anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wypłata PayU zablokowana przez allegro.

Client:69584528
#8 Zapaleniec#

Nie dochodzi mi wypłata z Allegro, PayU twierdzi że Serwis ja zablokował, moje konto jest zablokowane przez co nie mogę sfinalizować żadne transakcji a fizycznie pieniędzy nie widziałem na oczy. Kupujący zażądał zwrotu co robić?

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

xyz96
#21 Demiurg#

@Client:69584528 Oddaj pieniądze kupującemu zwykłym przelewem na jego rachunek bankowy. Gdy Allegro odblokuje Ci wypłaty, jego pieniądze przelejesz sobie na swoje konto.

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Taaa, a później rok będę próbował odzyskać środki... pieniądze otrzymało PayU nie ja więc nie będę nic zwracać.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:69584528 Twoje problemy z Allegro nie zwalniają Ciebie żeby rozliczyć się z kupującym.

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#
  • Nie bardzo mi się wydaje że utrudnianie sfinalizowania transakcji za Którą pieniędze otrzymało PayU, powtórzę PayU nie ja powinienem rozliczyć się z Kupującym bo raz że sprzedaż jak i cała transakcja nie została zakończona a dwa Pieniędze było mi tylko przekazane w formie pustych cyferek gdyż przy wypłacie okazało się że Allegro zablokowało całą transakcje wypłaty więc nie będę wysyłał przesyłki za którą pieniądze otrzymało Allegro i stwierdziło że podczas gdy przesyłka została wysłana do Kupującego stwierdzili że chcą dowód posiadania rzeczy z oferty wraz z dowodem... Mogli to zrobić wcześniej a nie po wysyłce przedmiotu za który i tak bym nie otrzymał płatności xD

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Wyjasnicir mi jak mam wypłacić środki na konto bankowe by zwrócić je kupującemu podczas gdy **piiip**i z allegro zablokowali przelew na moje konto?

Screenshot_2021-08-18-16-28-30.png

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

Client:69584528jak doprowadzasz do blokady konta , to teraz pozostaje Ci zwrócić klientowi pieniądze z własnych środków i starać się później o zdjęcie blokady .

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Czyli mam rozumieć że blokadą przez allegro z powodu tego że chcieli zdjęcie posiadanego przedmiotu gdy on już był wysłany dzień wcześniej jest moja winą?

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Client:69584528 Tak jak poinformował Cię dziś nasz pracownik w wiadomościach mailowych, kwestia odblokowania wypłat do wykonania zwrotów jest w trakcie wyjaśniania, dlatego proszę Cię o cierpliwość. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów