anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wypłata z Payu pierwszy raz

ewelinadrygala
#8 Zapaleniec#

Dzień dobry. Robiłam dziś swoją pierwszą sprzedaż przez allegro, konto przez payu było zweryfikowane i aktywne, na emeilu mam wiadomość że wypłaty są wstrzymane do jutra do 8 marca. Nie wiem czy to dlatego że pierwszy raz, kupująca zapłaciła i już jej pobrali z konta a u mnie w rozliczeniu jest że nie ma wypłat do rozliczeń. Jest tylko opłata dla allegro za transakcje. Mam zaznaczone że wypłaty idą automatycznie każdego dnia roboczego, czy w związku z tym mam po prostu czekać teraz czy wypłata będzie zrealizowana dopiero jutro? 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

LEW433
#21 Demiurg#

Jeżeli tak napisali tzn. że albo coś zmienialeś np: nr konta albo czekają aż towar dotrze do kupującego itd. ale jutro będą aktywne , poczekaj.😁

oznacz moderatorów

ewelinadrygala
#8 Zapaleniec#

To już napisali zanim było kupione, dlatego że właśnie zmieniałam nr konta. Ale na allegro jakby płatności są rozliczone i płatność poszła już przez payu dlatego pytam czy jeśli tak jest to jutro dopiero będą księgować czy już poszło i po prostu czekać. Nie wiem ile idzie taka wpłata do mnie. 🙂 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Po zmianie nr konta jest nakładana jednodniowa blokada bezpieczeństwa.

oznacz moderatorów

ewelinadrygala
#8 Zapaleniec#

Mam jeszcze pytanie czy ja musze mieć na payu konto jakieś? I te środki idą tam a potem wypłacam do mnie na rachunek czy automatycznie przyjdą na mój rachunek bankowy bo coś takiego przeczytałam gdzieś 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Po aktywowaniu konta do wypłat, środki pójdą do Ciebie tak jak oznaczysz, automatycznie albo na żądanie, tu masz opisane: https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/konfiguracja-konta-do-wyplat/jak-wyplacic-pieniadze-z-all...

oznacz moderatorów

ewelinadrygala
#8 Zapaleniec#

Faktycznie teraz weszłam i pisze że są środki na payu u mnie. Ale nie mam opcji wypłac więc chyba faktycznie jest ta 1 dniowa blokada. No nic, to poczekam po prostu. Środki będą przekazane na rachunek, nie muszę mieć konta na payu? 

oznacz moderatorów