Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry. Robiłam dziś swoją pierwszą sprzedaż przez allegro, konto przez payu było zweryfikowane i aktywne, na emeilu mam wiadomość że wypłaty są wstrzymane do jutra do 8 marca. Nie wiem czy to dlatego że pierwszy raz, kupująca zapłaciła i już jej pobrali z konta a u mnie w rozliczeniu jest że nie ma wypłat do rozliczeń. Jest tylko opłata dla allegro za transakcje. Mam zaznaczone że wypłaty idą automatycznie każdego dnia roboczego, czy w związku z tym mam po prostu czekać teraz czy wypłata będzie zrealizowana dopiero jutro?
Jeżeli tak napisali tzn. że albo coś zmienialeś np: nr konta albo czekają aż towar dotrze do kupującego itd. ale jutro będą aktywne , poczekaj.😁
To już napisali zanim było kupione, dlatego że właśnie zmieniałam nr konta. Ale na allegro jakby płatności są rozliczone i płatność poszła już przez payu dlatego pytam czy jeśli tak jest to jutro dopiero będą księgować czy już poszło i po prostu czekać. Nie wiem ile idzie taka wpłata do mnie. 🙂
Po zmianie nr konta jest nakładana jednodniowa blokada bezpieczeństwa.
Mam jeszcze pytanie czy ja musze mieć na payu konto jakieś? I te środki idą tam a potem wypłacam do mnie na rachunek czy automatycznie przyjdą na mój rachunek bankowy bo coś takiego przeczytałam gdzieś
Po aktywowaniu konta do wypłat, środki pójdą do Ciebie tak jak oznaczysz, automatycznie albo na żądanie, tu masz opisane: https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/konfiguracja-konta-do-wyplat/jak-wyplacic-pieniadze-z-all...
Faktycznie teraz weszłam i pisze że są środki na payu u mnie. Ale nie mam opcji wypłac więc chyba faktycznie jest ta 1 dniowa blokada. No nic, to poczekam po prostu. Środki będą przekazane na rachunek, nie muszę mieć konta na payu?