anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Z jakim kurierem skontaktować się?

kajakuba
#1 Nowicjusz#

Sprzedałam teraz zderzak i błotnik przez Allegro Lokalnie, przesyłka 17 zł za pobraniem Pieniądze wpłynęły. Dostałam teraz informację, że mogę wysłać przedmioty. Jak wysłać? Czekać na kuriera, czy jakoś się go zamawia?

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

Monika__L
#17 Koryfeusz#

jak nie zamówisz podjazdu, to nie przyjedzie, bo skąd ma wiedzieć, że coś czeka?

Wysyłke musisz całkowicie sam zorganizować

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Twoja sprawa jak, na AL wysyłasz samodzielnie z wyjątkiem Paczkomat InPost. Poszukaj najtaniej i wyślij.

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

pewnie zostaje ci przeszukanie brokerów, ale obawiam się, że 17 zł na takie paczki Ci nie starczy. Pamiętaj, że to będzie gabaryt i niestandard, bo brak prostopadłościennego kartonu jak mniemam.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@kajakuba Coś mi się wydaje, że za 17 zł nie wyślesz zderzaka i błotnika za pobraniem ale teraz już za późno - będziesz musiał pokryć różnicę w cenie wysyłki. Oby kupujący odebrał bo wtedy naliczą Ci też za powrót paczki do nadawcy. 
Poszukaj jakiegoś brokera - sendit, furgonetka etc. 

oznacz moderatorów

mwmonety
#21 Demiurg#

Mam nadzieję że ustawiłeś stosowną cenę za ten zderzak i błotnik bo cena dostawy może być koło 100 zł (tyle mnie kosztowała dostawa zderzaka ) .

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Po co pytasz, przecież wiesz że za mało ustalił za dostawę.

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@kajakuba może ambro express lub zlecić na giełdzie transportowej ale na pewno 17 zł to zdecydowanie za mało.

Jest jeszcze jedno wyjście. Jak niedaleko to może sam porzucisz od razu będziesz mieć wycieczkę 😉 

Podane ceny transportu sa sugerowane i musisz je dostosować do rzeczywistej ceny za przewóz towaru żebyś nie był stratny 

oznacz moderatorów

maxr01
#17 Koryfeusz#

Zderzak i błotnik to 2 paczki. 

Czyli już masz koszt x2.

Jak nie masz umowy z jakimś kurierem - a chyba nie masz - to słono wybulisz za przesyłkę. 

W/g mnie - to ze 100 zeta sobie przygotuj....

--------------------------------------------------------------------------------
Rozumiem, że są ludzie, którzy za 20 gr. będą gnać pchłę przez 20km, lecz nie potrafię ich zrozumieć.
oznacz moderatorów