anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupujący nie zapłacił

mardok997
#7 Wielbiciel#

Czy tylko ja mam jakąś "plagę" prawdopodobnie fałszywych kont które niby kupują oczywiście na płacą i blokują wszystko na 5dni? Moja sprzedaż jest na prawdę okazjonalna a już uzbierałem pokaźną listę, wszystko "takie jakieś podobne". Ciekawe jak u większych sprzedawców. Allegro wie/planuje coś z tym zrobić?

Witam serdecznie. Potrzebuję kupić dodatkowe komputery do projektu. Zależy mi na mocnych parametrach, dlatego zdecydowałem się na zakup na tej ofercie. Zaplace przez Allegro PayU za 2dni po powrocie w wyjazdu. Proszę tylko o zdjęcie tyłu obudowy z widocznym numerem seryjnym komputera.
Proszę także o upewnienie się, ze laptop jest wylogowany z iCloud.
Jeśli byłaby szansa na fakturę, proszę o info 🙂

Pozdrawiam serdecznie,
Tomek

===

Telefon kupuję dla Mamy na prezent.
Zazwyczaj nie robię takich drogich zakupów na odległość, ale z uwagi, że w salonie tych telefonów już praktycznie nie ma, zdecydowałem się na zakup na Allegro.
Liczę, że telefon będzie zgodny z ogłoszeniem bez żadnych ukrytych wad i haczyków.
Proszę tylko o podanie numeru IMEI w celu sprawdzenia na stronie producenta przed zapłatą.
Nie chciałbym trafić na żadną „minę”.
Proszę o solidne zapakowanie urządzenia przed wysyłką i ubezpieczenie.
Pieniądze będę przelewał zwykłym przelewem na na konto PayU.

Pozdrawiam
ŁM

===

Telefon ma być prezentem dla Córki na Mikołaja.
Akualnie korzysta w wersji poprzedniej, iPhone’a XS Maxa.
Licze, że się nie zawiodę 🙂
Proszę tylko aby wyzerować go ze wszystkich haseł lub blokad, jesli takie były uruchamiane (iCloud itp).
Akutalnie czekam na przelew, wpłata za telefon zostanie uregulowana do weekendu.
Wybiera opcję wysyłki kurierem na adres z Allegro.

Pozdrawiam,
Monika

===

Dzien dobry.
Prosze o rezerwacje komputera.
Zamowienie bede oplacac w weekend przez PayU.

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

Monika__L
#16 Inspirator#

tak, niestety. Oni najpierw kupują a potem organizują pieniądze. O ile w ogóle organizują, bo rzadko kiedy coś  z tego wychodzi.

znudzone dzieciaki się bawią

oznacz moderatorów

mwmonety
#21 Demiurg#

To jest plaga i nie ma póki co żadnego antidotum na to ,jedynie można spróbować wystawiać na normalnym allegro tam mniej takich kupujących ,ale też potrafią dokuczać.

oznacz moderatorów

mardok997
#7 Wielbiciel#

Trochę pocieszające że nie tylko mnie to dotyczy ale mam nadzieje że ktoś coś może z tym zrobi bo to nie jest od wczoraj …

oznacz moderatorów

Monika__L
#16 Inspirator#

nikt nic nie zrobi. kupujących się nie odstrasza i nie zraża 

oznacz moderatorów

mardok997
#7 Wielbiciel#

Ale to jest zbyt podobne do siebie aby to byli prawdziwi kupujący mi to ewidentnie na jakaś akcje wygląda której celu nie rozumiem 🤷‍:płeć_męska:

oznacz moderatorów

Monika__L
#16 Inspirator#

możesz mieć konkurencję - sprzedawać coś co ktoś inny tez próbuje

oznacz moderatorów

mardok997
#7 Wielbiciel#

Tak podejrzewałem ale to raczej bardziej ogólne bo ja sprzedaje raptem 5 rzeczy na rok jak sobie nowy sprzęt kupię i stary chce sprzedać.  

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów