anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Założenie nowego konta- wniosek o rozwiązanie umowy na starym

xadaam
#8 Zapaleniec#

Bracia i Siostry,

Po kilkudziesięciu mailach do supportu odpuściłem temat zablokowanego konta (12 lat konto) i złożyłem wniosek o rozwiązanie umowy. W między czasie założyłem drugie (zablokowane po 24 h) też złożyłem wniosek o odstąpienie od umowy. Po jakim czasie będę mógł założyć nowe konto, aby mieć pewność, że zostanie utworzone i pytanie na jaki adres mailowy, czy lepiej nowy, czy może być ten sam?

Pozdrawiam

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

br.
#21 Demiurg#

Nie da rady.  Skoro jesteś na widelcu to łatwo się nie wywiniesz. Nowe konto założysz po uzyskaniu rozgrzeszenia od działu bezpieczeństwa Allegro

Masz jakąś niewielką szansę, ale pod całkowicie innym nazwiskiem, innym adresem pocztowym, innym adresem mail i z innym dostawcą internetu. Ale to nie będzie nigdy twoje konto lecz kogoś, a korzystanie z cudzego konta też jest zabronione.

Prędzej lub później i tak się to wyda, wykryją powiązania po  połączeniach internetowych i też zablokują. I ten ktoś też będzie miał zablokowane konta.

oznacz moderatorów

xadaam
#8 Zapaleniec#

@br. nawet jeśli upłynie przysłowiowy okres 14 dni w przypadku drugiego i 2 miesięcy w przypadku pierwszego bazowego konta? 

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

nie dasz rady założyć już żadnego nowego konta

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@xadaam  Nie wiem o jakich 14 dniach piszesz.  Masz zablokowane konto tylko na 14 dni lub 2 miesiące?   No to poczekaj, może odblokują. 

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Chodzi o jakieś przyslowie

Nie znam ale jakie by nie było to nie zadziała 

oznacz moderatorów

Client:35386082
#15 Entuzjasta#

Jeżeli zmienisz dostawcę internetu, może też komputer z którego się logujesz, adres e-mail, adres pocztowy, itp. to może po 2-3 latach uda Ci się założyć nowe konto, którego nie zablokują od razu. Pod warunkiem, że masz popularne imię i nazwisko.
Z jakiegoś powodu zablokowali CI aktualne konto i musisz to rozwiązać, bo inaczej zawsze już będziesz dla Allegro podejrzany.

oznacz moderatorów