Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Moje konto zostało zablokowane po wystawieniu przedmiotu.
Szukałam pracy i kobieta napisała mi że moja praca będzie polegała na wystawianiu przedmiotów . W pierwszej godzinie na szkoleniu przy pierwszym wystawieniu przedmiotu właśnie dostałam informację o blokadzie konta.
Posiadam screeny dowodu. Chciałabym wystać zdjęcia ze swoją twarzą i dowodem. Gdzie mogę to zrobić.
Teraz już rozumiem że padłam ofiarą oszustwa. Myślałam że to prawdziwa praca. Konto posiadam od 17 lat i bardzo mi na nim zależy. Pierwszy raz w życiu coś takiego mi się przytrafiło. Zostałam samotną mamą z trójką dzieci i szukam nagminnie pracy. Nawet nie wzięłam tego pod uwagę że ludzie mogą w ten sposób oszukiwać. Po tym mailu dopiero to zrozumiałam a kobieta zablokowała mnie w messenger.
wszystkie koszta będę musiała ja zapewne opłacić. Konta stracić nie chce.
Co mogę zrobić?
W pierwszej kolejności polecam zgłosić to na Policję. Padłaś niestety ofiarą starego i znanego oszustwa i zostałaś tzw słupem. Wątek szerzej opisywany był tutaj:
https://spolecznosc.allegro.pl/t5/pocz%C4%85tkuj%C4%85cy-sprzedawcy/oszustwo-praca-przy-wystawianiu-...
@benita16_17 Przede wszystkim zgłoś zaistniałą sytuację na policję. Od twojego postepowania teraz zależy czy uzyskasz status osoby pokrzywdzonej, czy wspólniczki w oszustwie.
Po wyjaśnieniu sprawy możesz poprosić Allegro o umożliwienia otwarcia nowego konta, czy pozwolą nie wiadomo.
tak zrobię. Dziękuję bardzo za podpowiedź.