Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Klient kupił ode mnie konsole z dostawą za granicę. Zamowienie niby opłacone. Koszt wysyłki 11.50 . Jak, gdzie i czy w ogóle to wysyłać?
Klient z Łotwy
Ustal z kupującym, udostępniasz wysyłkę za granice? A gdzie widzisz to opłacone niby zamówienie?
No właśnie chyba nie dawałem takiej opcji.
Czy Klient w przypadku wysyłki za granicę moze zwrócić przedmiot ?
Mogę odmówić wysyłki?
Gdzie masz wpłatę za ten zakup? tu: https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji#!/
Tak dokładnie
@barkar-93
Jeżeli nie udostępniałeś opcji wysyłki za granicę - masz prawo odmówić.
Jeżeli nie udostępniałeś ale jednak chciałbyś zrealizować tę wysyłkę - skontaktuj się z Kupującym i uzgodnij formę dostawy (może np. zaproponujesz mu dopłatę do kosztów przesyłki zagranicznej).
Jeżeli sprzedajesz jako osoba fizyczna - Kupujący u Ciebie nie mają uprawnień "konsumenckich" (nie mają np. możliwości odstąpienia od Umowy z Art. 27 Ustawy o Prawach Konsumenta)
Super dziękuję!
W rozliczeniach allegro jest saldo koszt przedmiotu plus koszt wysyłki na zielono
Skontaktuj się z kupującym i albo zapłaci tyle ile kosztuje ciebie wysyłka albo zwróć mu środki.
W przypadku gdy wyślę, on ma możliwość ją zwrócić?
Zakup od prywatnego sprzedającego nie podlega zwrotowi, chyba ze się na to zgodzisz, podlega rękojmi, możesz ją wyłączyć. Poczytaj w internecie.
Dziekuje za pomoc. Pozdrawiam