Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Odpowiedź chyba automatyczna3po po przelaniu 1,01zł :
Dane, które otrzymaliśmy z banku, są niezgodne z danymi, które podałeś w formularzu aktywacji konta do wypłat.
Konto od początku powiązane z tym bankiem, nie zmieniałem danych.
To już ludzkie pojęcie przechodzi. Zgłoszone, ale słów mi brak. Będzie kiedyś porządek w tym kraju. Tu się nie da żyć normalnie ! zły..
@xkolejorzx Dawniej można było podpiąć cudze konto bankowe do wypłat, więc jeśli takie miałeś, przez pewien czas to funkcjonowało. Jeśli teraz robisz aktualizację i ponownie przelewasz 1 zł, dane osobowe konta Allegro muszą być takie same, jak dane osobowe konta bankowego.
Konto od początku powiązane z tym bankiem, nie zmieniałem danych.
Może im bank nie pasuje, zmień na inny, albo sprawdź dokładnie czy nie ma literówki w adresie bądź w nazwie beneficjenta. Dane muszą być identyczne.
@xkolejorzx Dawniej mogłeś do Allegro podpiąć nie swoje konto, teraz musisz podpiąć SWOJE. Dane osobowe konta Allegro i konta w banku MUSZĄ być takie same.
Się okaże, w ulicy miałem 3/12 a w banku 3 m. 12, może to ta różnica lool
Co nie znaczy, że automaty robią problemy, bo człowiek by potwierdził iż dane się zgadzają. Na bank nie jest to program IT Taki by rozpoznał, że cyfry się zgadzają i zatwierdził. Daleko nam jeszcze do "polskiego ładu "
@xkolejorzx negatywna weryfikacja nie dotyczy innego zapisu adresu zamieszkania, to nie jest podstawa do odrzucenia weryfikacji.
Skonsultowałam Twoją sprawę, ten przelew został odrzucony, ponieważ operator płatności PayU poprosił Cię o weryfikację tożsamości, a to wymaga przesłania dokumentów.
Weryfikacja tożsamości może być przeprowadzona przez operatora płatności i ma swoją podstawę prawną (Ustawa z dnia 1 marca 2018 r. o przeciwdziałaniu praniu pieniędzy oraz finansowaniu terroryzmu (tekst jednolity Dz.U. 2018 poz. 723)).
Sprawdź proszę swoją skrzynkę e-mail, znajdziesz tam instrukcję co należy zrobić.
Ciekawe, niedawno przyszło potwierdzenie, zobaczymy jutro :
Twoje dane do wypłat zostały zweryfikowane i zaakceptowane. Wypłaty będą wstrzymane do 25 listopada 2021 roku.
Po upływie tego terminu środki będziemy wypłacać na dane:
...
@xkolejorzx operator wymaga potwierdzenia danych i jeśli nie dokonasz weryfikacji tożsamości to wypłaty nie będą aktywne (pomimo informacji jaką otrzymałeś).
Przepraszam Cię za sprzeczne komunikaty, jednak ten, który cytujesz powyżej (z potwierdzeniem) został wysłany automatycznie i nie jest poprawny.
Wypłaty będą zablokowane jeśli nie zweryfikujesz tożsamości. Konsultowałam tą sprawę, dlatego piszę o tym z taką pewnością.
Brawo Wy. To allegro korzysta z usług Payu. Powinno poświadczać za allegrowicza skoro został zweryfikowany.
o przeciwdziałaniu praniu pieniędzy oraz finansowaniu terroryzmu
MOIM ZDANIEM, powoływanie się na te przepisy w przypadku Allegro brzmi komicznie.
Jest to jednak podstawa do dłuższego zwlekania z wypłatą pieniędzy osobie, która uzyskała je ze swojej sprzedaży.
Ja sobie tłumaczę, że to Payu jest sprawdzane skąd bierze pieniądze. To oni są na podglądzie państwa.