anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zaktualizuj swoje dane, aby nadal wypłacać środki z Allegro

xkolejorzx
#10 Popularyzator#

Odpowiedź chyba automatyczna3po po przelaniu 1,01zł  :

Dane, które otrzymaliśmy z banku, są niezgodne z danymi, które podałeś w formularzu aktywacji konta do wypłat.

Konto od początku powiązane z tym bankiem, nie zmieniałem danych.

To już ludzkie pojęcie przechodzi. Zgłoszone, ale słów mi brak. Będzie kiedyś porządek w tym kraju. Tu się  nie da żyć normalnie ! zły..

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12

xyz96
#21 Demiurg#

@xkolejorzx Dawniej można było podpiąć cudze konto bankowe do wypłat, więc jeśli takie miałeś, przez pewien czas to funkcjonowało. Jeśli teraz robisz aktualizację i ponownie przelewasz 1 zł, dane osobowe konta Allegro muszą być takie same, jak dane osobowe konta bankowego. 

oznacz moderatorów

xkolejorzx
#10 Popularyzator#

Konto od początku powiązane z tym bankiem, nie zmieniałem danych.

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

Może im bank nie pasuje, zmień na inny, albo sprawdź dokładnie czy nie ma literówki w adresie bądź w nazwie beneficjenta. Dane muszą być identyczne.

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@xkolejorzx Dawniej mogłeś do Allegro podpiąć nie swoje konto, teraz musisz podpiąć SWOJE. Dane osobowe konta Allegro i konta w banku MUSZĄ być takie same. 

oznacz moderatorów

xkolejorzx
#10 Popularyzator#

Się okaże, w ulicy miałem 3/12 a w banku  3 m. 12,   może to ta różnica lool

oznacz moderatorów

xkolejorzx
#10 Popularyzator#

Co nie znaczy, że automaty robią problemy, bo człowiek by potwierdził iż dane się zgadzają. Na bank nie jest to program IT Taki by rozpoznał, że cyfry się zgadzają i zatwierdził. Daleko nam jeszcze do "polskiego ładu " 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@xkolejorzx negatywna weryfikacja nie dotyczy innego zapisu adresu zamieszkania, to nie jest podstawa do odrzucenia weryfikacji.
Skonsultowałam Twoją sprawę, ten przelew został odrzucony, ponieważ operator płatności PayU poprosił Cię o weryfikację tożsamości, a to wymaga przesłania dokumentów.
Weryfikacja tożsamości może być przeprowadzona przez operatora płatności i ma swoją podstawę prawną (Ustawa z dnia 1 marca 2018 r. o przeciwdziałaniu praniu pieniędzy oraz finansowaniu terroryzmu (tekst jednolity Dz.U. 2018 poz. 723)).
Sprawdź proszę swoją skrzynkę e-mail, znajdziesz tam instrukcję co należy zrobić. 

Monika
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

xkolejorzx
#10 Popularyzator#

Ciekawe, niedawno przyszło potwierdzenie, zobaczymy jutro :

Twoje dane do wypłat zostały zweryfikowane i zaakceptowane. Wypłaty będą wstrzymane do 25 listopada 2021 roku.

Po upływie tego terminu środki będziemy wypłacać na dane:

...

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@xkolejorzx operator wymaga potwierdzenia danych i jeśli nie dokonasz weryfikacji tożsamości to wypłaty nie będą aktywne (pomimo informacji jaką otrzymałeś). 
Przepraszam Cię za sprzeczne komunikaty, jednak ten, który cytujesz powyżej (z potwierdzeniem) został wysłany automatycznie i nie jest poprawny.
Wypłaty będą zablokowane jeśli nie zweryfikujesz tożsamości. Konsultowałam tą sprawę, dlatego piszę o tym z taką pewnością. 

Monika
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

xkolejorzx
#10 Popularyzator#

Brawo Wy. To allegro korzysta z usług Payu. Powinno poświadczać za allegrowicza skoro został zweryfikowany.

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

o przeciwdziałaniu praniu pieniędzy oraz finansowaniu terroryzmu

MOIM ZDANIEM, powoływanie się na te przepisy w przypadku Allegro brzmi komicznie. 

Jest to jednak podstawa do dłuższego zwlekania z wypłatą pieniędzy osobie, która uzyskała je ze swojej sprzedaży. 

oznacz moderatorów

xkolejorzx
#10 Popularyzator#

Ja sobie tłumaczę, że to Payu jest sprawdzane skąd bierze pieniądze. To oni są na podglądzie państwa.

oznacz moderatorów