Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam! Borykam się z ogromnym problemem jako osoba korzystająca z allegro lokalnie... pisałem już masę zgłoszeń do serwisu, jednak żaden odpowiadający nie widzi jednak rozwiązania mojego problemu prócz powierzchownego odpisania na pytanie...
Przechodzę do sedna... mój problem polega na tym, że nie jestem w stanie nic sprzedać w serwisie allegro lokalnie, wystawię przykładowo 98 sztuk danego przedmiotu "KUPUJĄCY" zamówi 98 sztuk, nie skontaktuje się ze mną nie zapłaci za przedmiot a oferta mimo wszystko automatycznie ląduje na liście zakończonych...
Bez znaczenia jaką ilość wystawię i tak "kupujący" zamówi całość, oczywiście w wiadomym celu, tylko i wyłącznie po to aby moja aukcja zniknęła.
To błędne koło...
a) wystawiam przedmiot/y
b) "kupujący" zamawia ilość podaną w ofercie
c) "kupujacy" nie kontaktuje się oraz nie reguluje płatności
d) zgłaszam to obsłudze serwisu
e) blokują "kupujacego"
No i tak ciągle, mógłbym wystawić tysiąc ofert dziennie ~~ bez skutku, bo zawsze kończy się tak samo.
@gladzlototus Problem powszechnie znany. Allegro czeka 5 dni na wpłatę od kupującego i po 5 dniach uruchamia ponownie aukcję.
Jeżeli masz pewność że wpłaty nie będzie wystawiaj ponownie tego samego dnia.
Jeżeli ten sam klient ciągle kupuje to chyba nikt go nie blokuje?
Sprawdziłem, są aktywne 2 aukcje, więc nie jest tak źle.
A to jest gameforce więc wielbiciele gier raczej..... walka z wiatrakami
Powodzenia 👍
Akurat się trafiło, że są aktywne dwie aukcje, ale problem polega na tym, że uda się wystawić aukcje w mało popularnych godzinach to raz, a dwa problem polega na tym, że za każdym razem jest nowe konto czyli client o nowym ID.
Ponadto, jedna z ofert jest "ogłoszeniem" bez możliwości "kup teraz" co jest całkowitym nieporozumieniem, gdyż generuje zdecydowanie mniej wyświetleń niż opcja z możliwością kupna.
Zgaduję że to może być ten sam klient ale zmieniający konta, albo jako kupujący bez konta. Albo grupa dowcipnisiów. Możliwe że konkurencja.
Trudna sprawa. tylko Admini mogą to ustalić po adresach IP komputerów.
Powodzenia. Dobranoc
Na 90% obstawiam, że to ten sam klient, a nawet konkurencja, tylko allegro nic nie ustali, gdyz delikwent prawdopodobnie korzysta z ogolnodostepnych VPN w internecie 😉
@gladzlototus Dlaczego allegro Lokalnie???
Na to pytanie, trudno mi odpowiedzieć, doczytałem że allegro lokalnie jest dla skonstruowane dla osób prywatnych więc tym się kierowałem.
@gladzlototus przede wszystkim, cały czas trwa okres przejściowy i możesz wystawiać swoje oferty również na Allegro. Wnioskuję, że nie sprzedajesz pojedynczych rzeczy z garażu, więc może warto rozważyć jednak przełączenie się na konto firma.