Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
witam mam pytanie.
Wczoraj wysłałam moja pierwsza paczkę jako sprzedawca i za przesyłkę zapłaciłam 12 zł a allegro napisało że odda 9zł.
Nie rozumiem czy to tak ma być czy coś oszukali.
@Client:87939431 a jaką metode transportu kupujący wybrał? I w jaki sposób wysyłasz?
Może nie powiązałeś konta allegro z menadżerem paczek InPost
@Client:87939431 Trzeba było wysłać taką metodą, jaką wybrał kupujący, czyli wysłać przez Allegro za 8.99 zł, a nie za 12 zł na stronie InPost.
@Client:87939431 na koncie, z którego piszesz jest tylko sprzedaż na Allegro Lokalnie, a status przesyłki to "czeka na nadanie". Jedyne opłaty jakie są doliczone do Twojego rachunku to opłata za obsługę transakcji na Allegro Lokalnie i opłata za promowanie tej samej oferty.
W tej ofercie dostawa była darmowa (w ramach tej promocji) i dlatego otrzymałaś zwrot 8,99 zł, ponieważ tyle byś zapłaciła korzystając z etykiety wygenerowanej na Allegro Lokalnie. Domyślam się, że nadając przesyłkę, skorzystałaś z narzędzia InPostu, a nie wygenerowanej etykiety na Lokalnie i stąd wyższa opłata.
Przesyłki z metodą dostawy Allegro Paczkomaty InPost nadajesz na Allegro Lokalnie. Gdy w zakładce Zamówienia od kupujacych klikniesz [przygotuj przesyłkę do nadania]. Widzę, że etykieta została wygenerowana, ale nie nadana na tym numerze przesyłki. Stąd nieporozumienie. Jeśli coś źle interpretuję i wyglądało to inaczej to daj proszę znać jak nadałaś tą przesyłkę?