anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zapytanie o różnice w cenach przesyłek

marcinry2
#1 Nowicjusz#

Witam. Wystawiając przedmiot na "lokalnie" system przyjął koszt ewentualnej przesyłki pobraniowej w kwocie 15,50zł. Pewna Pani kupiła ten przedmiot i poprosiła o wysyłkę za pobraniem. Ja orientując się u kurierów nie znalazłem tańszej przesyłki niż 24zł. Zatem co teraz zrobić? Kupująca ma przedstawioną kwotę w allegro np: 65,5zł z czego 15,5zł to przesyłka. Chcąc wysłać wg wyceny u kurierów jestem 8zł do tyłu. Czy allegro lokalnie pośredniczy w takich przesyłkach? A jeżeli nie to dlaczego allegro ustala ceny przesyłek które są nie adekwatne do rzeczywistości? Dzięki za info zwrotne Marcin

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

Client:44052296
#21 Demiurg#

Allegro tylko gwarantuje 8.99 za allegro InPost paczkomat. Pozostałe ceny przesyłki ustawiasz według własnych predyspozycji. Możesz udostępnić tylko wybrane formy transportu

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@marcinry2 Allegro nie pośredniczy w przesyłkach kurierskich na Lokalnie. Trzeba było ustawić taką cenę, jaką w rzeczywistości musisz zapłacić, masz taką możliwość podczas wystawiania ogłoszenia. Teraz poproś kupującego o dopłatę, a jeśli się nie zgodzi, musisz dołożyć te kilka zł.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

marcinry2 ceny przesyłek allegro tylko sugeruje natomoiast ostaeczną decyzję podejmujesz Ty . Sprawdź ile przesyłka będzie kosztowała tu -https://furgonetka.pl/?referrer=utm_source%3Dgoogle%26utm_medium%3Dpromoapp%26utm_content%3Dapp%26ut...

oznacz moderatorów