Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupujący kupił wystawiony przeze mnie przedmiot, jednak się rozmyślił, pomimo kliknięcia zakupu. Płatność za przedmiot miała się odbyć przy odbiorze, to 2 duże płytki o wym. 60x120, dlatego musiał być odbiór osobisty. Mi nabiło do zapłacenia prowizję, pomimo, ze kupujący się rozmyślił. Nie wiem jak mam zgłosić odstąpenie od tej prowizji lub jak zgłosić reklamację bądź problem ze sprzedażą. Posiadam konwersację z tą osobą, gdyż napisał mi po prostu ze rezygnuje w konwersacji z allegro.
@Client:45662173 w artykule Jak odzyskać rabat transakcyjny (prowizję od sprzedaży).
Zapoznaj się proszę z tym artykułem i jeśli będziesz miał pytania to jestem tu.
Możesz również umówić z nami rozmowę telefoniczną przez formularz kontaktowy.
Ja wiem tym artykule, ale w Allegro Lokalnie nie ma takiej zakładki jak zamówienia i nie ma tych opcji dostępnych które są tu opisane - menu Akcje. Mogę tylko kliknąć "rozlicz się z allegro", nie mogę nigdzie wybrać dyskusji, czy zgłoś problem. Pewnie kupujący ma takie opcje jak zgłoś problem, ja jako sprzedający nie mam takich opcji.
@Client:45662173 moderator wskazał link do procedury na zwykłym allegro
Tutaj masz właściwą drogę jak to zrobić na lokalnie Jak odzyskać rabat transakcyjny (prowizję od sprzedaży) ewentualnie pisz przez formularz Cennik i opłaty Allegro Lokalnie
Witam.
Płatności przy odbiorze to proszenie się o kłopoty i droga przez mękę. Zwykle są z tym problemy. Osobiście odradzam oferowanie takiej formy płatności.
Rozumiem, że rozmiar przedmiotów utrudnia wysyłkę (60x120 da się na palecie), lub ją wręcz uniemożliwia i pozostaje tylko odbiór osobisty.
Ale odbiór osobisty nie jest jednoznaczny z płatnością przy odbiorze.
Sugeruję w takich wypadkach oferować opcję "Odbiór osobisty - przedpłata".
Nabywca "klika zakup", ustala sposób odbioru i albo zleca płatność albo nie...
A prowizja naliczona zostanie tylko w przypadku gdy płatność zostanie zrealizowana za pośrednictwem Allegro.
Pozdrawiam. Marek.
Słuszna uwaga, na pewno zrobię tak, gdy ponownie wystawie te płytki, bo do sprzedaży nie doszło. Pewnie jakby tak kliknął i musiał zapłacic to by mu bardziej zależało na finalizacji tej transakcji, a tu po prostu informacja "już kupiłem gdzieś indziej" i zadowolony....