Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Posiadam konto allegro od ponad 20 lat. Poza zakupami sporadycznie wystawiałem również przedmioty na sprzedaż. Ostatnio za pośrednictwem allegro lokalnie sprzedałem iPhone'a. Następnie otrzymałem wiadomość o ograniczeniu funkcjonalności konta ze względu na bezpieczeństwo transakcji w oparciu o art. 2.12 regulaminu allegro i informację o blokadzie środków. Sprzedany produkt oczywiście wysłałem, dotarł już do kupującego. Po wysłaniu wiadomości na kontakt allegro otrzymałem informację zwrotną, że konto zostało zawieszone trwale ze względów bezpieczeństwa transakcji...
hmmm.. jedyne co mi przychodzi na myśl to wykrycie przez system powiązania kont Twojego z kontem klienta , tu nic nie zdziałasz , tylko DBT
jakie powiązanie? sprzedawany przedmiot zakupiła randomowa osoba, zamieszkująca na drugim końcu kraju
A wprowadziłeś numery przesyłek do systemu?
oczywiście, że tak. W korespondencji z kupującym od razu po zamówieniu kuriera wpisałem numer przesyłki. Przesyłka została dostarczona kupującemu.
@brzewa sprawy blokady konta i środków możesz wyjaśnić wyłącznie z działem bezpieczeństwa. Widzę, że napisałeś już kolejną wiadomość, więc poczekaj proszę teraz na odpowiedź.
Szanse na odblokowanie konta masz bliskie zeru. Allegro uznało cię za oszusta i po jakimś czasie pewnie zwrócą środki kupującemu.
Wg Allegro tylko oszuści wystawiają IPhony na Allegro Lokalnie.
Nikt Ci nie poda prawdziwego powodu, a z działem bezpieki jak Ci tak odpisali to nic nie zdziałasz, oni tam nie są do dialogu.
Poproś kupującego o wystawienie pozytywnej opinii będą mieć czarno na białym że transakcja się odbyła i obie strony są zadowolone .
Na lokalnie nie ma opinii 😏
Niektórzy moi znajomi, gdy kończy się umowa z telekom, kupują nowe urządzenie, a dotychczasowy sprzęt z powodzeniem i bez perturbacji sprzedają na ol...iks..
Czytając te informacje ciągle pojawiające się na gadane, odradzam każdemu sprzedaż na Allegro....