czy ktoś z allegro mi wytłumaczy bo mam już dość rozumiem mogłem się pomylić raz zmieniłem kategorie lecz dalej allegro usuwa mi ogłoszenia i dostaje upomnienia opis zgodny zdjęcia też
i dodam że pewna osoba licytowała dla zabawy ten przedmiot po wygranej aukcji milczała a teraz co wystawie ten przedmiot to jest zgłaszany do allegro że narusza zasady
Skoro wg Ciebie kategoria jest prawidłowa, reszta zgodna z Katalogiem Produktów Allegro to zgłaszasz do Allegro odwołanie od takich niesłusznych upomnień?
Ja zgłaszam, za każdym razem, z prośbą o wyjaśnienie. Czasem takie upomnienia wysłane są przez boty, na odwołanie odpowie człowiek, z którym da się coś wyjaśnić. Albo nie, bo czasem Allegro wie lepiej 😛 niż sprzedawca, co jest w aukcji.
@1984Tango_i_Cash Proszę, doprecyzuj, jaki komunikat otrzymałeś, bo niestety go ucięło i napisz, której oferty dotyczy.
Twoja oferta była wystawiona w nieprawidłowej kategorii.
Zgodnie z regulaminem (załącznik nr 2, atykuł 1, punkt 1.1) nie możesz umieszczać ofert w innej kategorii niż ta, której dotyczy sprzedawany towar. Utrudnia to kupującym wyszukiwanie interesujących ich przedmiotów.
Opisy Twoich ofert ponownie naruszały zasady Allegro. Upomnienie zostało wysłane automatycznie. Dotyczy ono wszystkich dostępnych rynków.
Zgodnie z regulaminem (artykuł 8, punkt 8.4) działania użytkowników muszą być zgodne z zasadami serwisu.
Jak powinien wyglądać dobry opis oferty:
W tytule i opisie przedmiotu umieszczaj wyłącznie informacje o oferowanym produkcie.
Na zdjęciach nie umieszczaj napisów. Wyjątek stanowią liczby i jednostki, logo marki/producenta towaru, nazwy kolorów/wzorów graficznych, logotypy technologii użytych w towarze, zdjęcia/skany certyfikatów dotyczących produktu.
Na miniaturce nie umieszczaj żadnych napisów i dodatkowych elementów graficznych. Produkt zaprezentuj na jednolitym, białym tle zgodnym z paletą barw RGB - 255.255.255. Prezentacja produktu nie powinna również budzić wątpliwości co do tego, co jest przedmiotem sprzedaży.
Nie umieszczaj słów kluczowych, które dotyczą nazw innych marek lub/i nie mają bezpośredniego związku z określeniem przedmiotu.
Prawidłowo wybieraj kategorie swoich ofert.
Prawidłowo uzupełniaj parametry.
Odbiornik globalny Magnum WR218 oferta a nr ogłoszenia nie mam bo nawet nie mogę wejść w ogłoszenie bo usunięte przez allegro
a tu opis oferty Witam Odbiornik Globalny firmy Magnum WR 218 po starym krótkofalowcu sprzęt sprawny odbiera jak powinien stan bdb antenka całą podświetlenie sprawne odbiera pasma FM.87.5-108 MHz pasmo 13M. 16M.19M.25M.31M.41M.49M.60M.oraz 75M polecam Odbiornik globalny Magnum WR używany. Doskonałe urządzenie do odbioru sygnałów radiowych na całym świecie. Wysoka jakość wykonania zapewnia niezawodność i długą żywotność. Idealny sprzęt dla miłośników radioamatorstwa i pasjonatów łączności.
@1984Tango_i_Cash Widzę, że doradca wyjaśnił tę kwestę w zgłoszeniu mailowym numer 57961214 oraz wskazał prawidłową kategorię dla usuniętej oferty.
Naprawdę ręce opadają zaczyna to być nie fajne kazaliscie zmienić kategorie oferty zmieniłem i od tego momentu wykasowaliscie mi kilka razy ogłoszenie zgodne z kategorią opisem zdjęciami itp zadań jeszcze pytanie czy to ktoś zgłasza czy sami to robicie