Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zostałem oszukany na Allegrolokalnie.pl poprzez kupno AplleWatch na kwotę 900zl, pan wysłał mi link SMS wszedłem było kup teraz wybierz kuriera itp wszystko jak na allegro kupiłem zrobiłem przelew, numer z którym miałem kontakt jest wyłączony, wszystkie zdjęcia rozmów i przelewów posiadam co robić jak odzyskać pieniądze, do banku zgłosiłem na policję dopiero pójdę
@Client:105055039 Odzyskać pieniądze będzie bardzo ciężko - niestety.
Nadzieja w policji ale na wiele się nie nastawiaj...
@Client:105055039 No i najważniejsze - nie zostałeś oszukany na Allegro Lokalnie bo to nie była strona allegro tylko fałszywy link do strony która imitowała serwis Allegro Lokalnie.
Allegro nie pomoże, zakup poza, Policja niewiele, ile poszło?
Ciężka sprawa a jednocześnie dziwna sytuacja. Co Pana podkusiło, aby kupować z jakiegoś linku? Należało kliknąć "Kup teraz", kiedy przeglądał Pan tą ofertę na Allegro Lokalnie i nie cackać się ze sprzedawcą. Wtedy pomogłoby Allegro.
Ale jak już wspomniano wcześniej, zostaje zgłosić sprawę na Policję i przedstawić im wszystkie materiały dowodowe. Jeżeli informacja do banku trafiła bardzo szybko (tj. zanim pieniądze nie zostały zaksięgowane w innym), to przelew Panu cofną. Może być tak, że bank odbiorcy również zgłosi zawiadomienie do prokuratury o przestępstwie i poda dane klienta, tak jak było to w moim przypadku. Zapewne sprzedawca podał zmyślone dane (imię, nazwisko, adres), ale się nie ukryje.
Tylko że nawet, jak sprawca zostanie osądzony i sprawa się zakończy, to zakładam że pieniędzy nie odda. Wtedy pozostanie złożenie wniosku o postępowanie komornicze. Dla mnie nasze prawo jest niezrozumiałe, ale nic na to nie poradzimy.
Pozdrawiam