Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam , w jaki sposób kupujący może prosić o zwrot środku za nie wysłany towar .
Proszę też o informację jak to długo trawa ?
co musi wykonać też sprzedający po swojej stronie ?
Jeśli masz możliwość otworzenia dyskusji to zrób to , a jeżęli nie napisz tu -https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=2c798b65-a629-4d86-8fde-ab93de1c4166
@Progers Kupujący może się domagać zwrotu środków w dowolny sposób. Na Lokalnie nie oddasz inaczej, jak tylko bezpośrednio, zwykłym przelewem na numer rachunku bankowego kupującego, który on musi Ci podać. Możesz też oddać przekazem pocztowym na adres.
W jaki sposób mogę oddać środki przekazem pocztowym za pośrednictwem allegro finanse?
Progers na Lokalnie nie ma takiej możliwości , musisz poprosić klienta o dane do przelewu .
W takim razie mam duży problem , ponieważ wystawiłam przedmiot allegro lokalnie "kup teraz " nie świadoma tego ,że środki przechodzą przez jakieś "allegro finanse " konto posiadał mój narzeczony , który zamarł w 2019 r. Ja systematycznie z niego korzystałam i opłacałam wszystkie opłaty . Wiem ,że nie można korzystać z czyjegoś konta , ale to jest patowa sytuacja , Nie będę mogła wypłacić środków z konta bo konta już nie ma... Nie będę mogła z nich skorzystać na allegro bo nie ma u was takiej opcji... proszę o pomoc ponieważ kwota zakrawa o 1000 zł .. Jak możecie mi pomóc
@Progers zdaje sie że bedziesz miala problem.
O ile nie wykarzesz że dziedziczysz po narzeczonym i ze nie ma innych spadkobierców to chyba nie do odzyskania. A i tak bez wyroku sądu nie wiem czy sie uda
Być moze na drodze sądowej ale też nie wiadomo jak na to spojrzy sąd. Nie powinnaś korzystac z cudzego konta zwłaszcza w takiej sytuacji. 😞
Rozumiem , jeżeli wystąpią do allegro spadkobiercy na podstawie aktu dziedziczenia o wypłatę środku , wypłata zostanie dokonana ?
@Progers musisz napisać do allegro. Link podał @mdrogeria . Tam opisz sytuacje i udokumentuj to w taki sposób w jaki potrafisz i próbuj. Może sie uda.
Bedąc w kontakcie z allegro uzyskasz najbardziej rzetelne informacje. Powodzenia
Na forum użytkowników nie znajdziesz pomocy , pisz tu -https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=4b9531bc-1c7f-488f-9b10-4a7888ea5bdf
@Progers W wyjątkowych sytuacjach Allegro ma możliwość cofnąć wpłatę z zakładki Allegro Finanse do kupującego, dotyczy to także Allegro Lokalnie.
Wyjaśnij sprawę i poproś o to przez formularz kontaktowy; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=deaeb72e-573a-4c73-9a8d-79fb2e16f5f1&subjectId=ba9cda5c-0...
Masz jeszcze możliwość wypłaty pieniędzy na swój adres domowy przekazem pocztowym, trzeba tylko zmienić ustawienia wypłat na przekaz.
Dziękuję za podpowiedź , wysłałam zapytanie poprzez podesłany formularz , czy jest możliwość przyśpieszanie odpowiedzi ? Bardzo mi na tym zależy
Czas odpowiedzi zależy od ilości pytań , przeważnie odpowiadają w ciągu kilku godzin . Masz możliwość napisania przez formularz , chat oraz wybrać rozmowę telefoniczną .
@Progers Odpowiedź otrzymasz najszybciej, jak to będzie możliwe, ale raczej nie licz na szybkie rozwiązanie problemu, sytuacja jest skomplikowana.