anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot pieniedzy za paczkę dla kupujacego

Ibertax
#7 Wielbiciel

Witam,klient zapłacił za paczkę,ale jej nie odebrał i dziś paczka wróciła do mnie,i napisał w wiadomości ze chce zwrotu pieniędzy ponieważ wyjechał i już jej nie potrzebuje.

Moje pytanie jest jak mam mu zwrócić pieniądze,czy allegro automatycznie mu je oddać z mojego salda z konta.

Pozdrawiam

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@Ibertax, jeśli zgadzasz się na ten zwrot, możesz zlecić zwrot wpłaty kupującemu z zakładki Ostatnio sprzedane.
Aby to zrobić, przy wybranym zamówieniu kliknij [szczegóły]. Kliknij [zwróć pieniądze]. Zaznacz, z jakiego powodu chcesz oddać kupującemu pieniądze. W Podsumowaniu wyświetlimy Ci cenę produktu i koszt wysyłki, którą opłacił kupujący. Zobaczysz też kwotę opłaty za sprzedaż, którą zwrócimy na Twoje konto. Zapoznaj się z podsumowaniem i kliknij [zwróć pieniądze].
Pieniądze oddamy maksymalnie w ciągu 3 dni roboczych. Równocześnie dostaniesz zwrot opłaty za sprzedaż dla tego zamówienia. Wyślemy też mejla zarówno do Ciebie, jak i do kupującego, a status zwrotu będzie widoczny przy danej transakcji w zakładce Ostatnio sprzedane.

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów