Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, sprzedałem telefon UŻYWANY w cenie 3449 zł przez allegro lokalnie.
Allegro naliczyło mi
Popros kupujacego by przez wiadomosc do sprzedajace ci napisal ze rezygnuje z transakcji i prosi o zwrot srodkow jako podkladka do allegro o zwrot prowizji potem wystepujesz o zwrot i dolaczasz screena a kase zwtacasz przez allegro
Już w wiadomości to od niego mam, jak próbowałem zrobić zwrot przez allegro mam info "BRAK ŚRODKÓW NA ALLEGRO FINANSE" skontaktuj sie z kupujacym i z nim ustal zasady zwrotu etc...
Mam wyslac mu normalnie na konto te środki? I wtedy potwierdzenie tego przelewu jako podkładka zwrotu? Wolałbym zrobić to przez allegro, żeby potem nie było jakiś problemów że ktoś sie na konto włamał czy coś i podał jakiś inny numer konta...
Na pewno nie rob mu przelewu poza allegro bo juz byly przypaly pt nie ma zwrotu prowizji bo my nie mamy zwrotu w systemie
Kliiknąłem że to rozwiązanie niechący 😥
Może od kliknąć, ale nieprawda allegro w regulaminie samo pisze o takim rozwiązaniu: https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/wplaty-od-kupujacych-na-allegro-lokalnie/jak-zwrocic-kupu...
Jak wypłaciłeś to teraz musisz mu zwrócić na konto podane przez niego, tak potwierdzenie zwrotu będzie dowodem na brak transakcji.
@Lujeq na Allegro Lokalnie nie ma możliwości doładowania salda Allegro Finanse, a Twoje środki zostały wypłacone, dlatego napisz proszę do kupującego z prośbą o podanie numeru konta, a następnie wykonaj zwrot bezpośrednio na jego konto.
Aby otrzymać zwrot prowizji napisz do nas za pomocą tego formularza i załącz potwierdzenie wykonania zwrotu oraz zrzut ekranu z wiadomością o rezygnacji kupującego 🙂
Zrobiłem według instrukcji, wszystko zgodne z tym co Pani napisała, dziękuje serdecznie i pozdrawiam!