Sprzedałem 3 przedmioty w ramach aukcji WOŚP. Kupujący zapłacili cenę + koszty przesyłki. Niestety, w żaden sposób nie mogę dojść do momentu, w którym mógłbym zapłacić przesyłkę i wysłać ją Inpostem. Raz jestem kierowany na Inpost (wtedy standardowe koszty, poza WOŚP), raz Allegro przymusza mnie do sprzedaży jako firma... Jestem w kropce, bo kupujący czekają, a ja walczę z systemem.
@Polikarp58 Aby nadać przesyłki InPost przez Allegro konieczne będzie połączenie Twojego konta Allegro z narzędziem przewoźnika, Managerem paczek InPost.
Aby to zrobić wejdź proszę tutaj, utwórz konto, następnie (upewnij się, że jesteś zalogowana na koncie Allegro, które chcesz połączyć oraz sprawdź proszę czy nie masz włączonej blokady wyskakujących okienek (pop-up)).
no nie. To prowadzi mnie do standardowej strony Inpost ze standardową ceną 16,99. Rozumiem, że dla aukcji WOŚP była specjalna zniżka i koszt przesyłki wynosił 9,99. Nie potrafię dojść do tego miejsca, w którym mógłbym zastosować tę zniżkę. Swoją drogą nie widzę na swoim profilu w Allegro wpłaty kosztów wysyłki tych przesyłek...
@Polikarp58 a połączyłeś konto allegro z inpost?
sądzę, że tak, bo na stronie InPost wyświetla mi się zakładka "Allegro", potem "Import Allegro InPost" - i wtedy widzę te moje 3 przesyłki. Jako niewygenerowane. Ale chyba już jestem bliżej - na dole pojawia mi się kwota 32,85 (czyli też nie 3 x 9,99... ale to można przeżyć 🙂 )
@Polikarp58 aktualna cena za Allegro Paczkomaty InPost to 10,95 zł, więc cena, którą widzisz jest prawidłowa. Widzę, że udało Ci się wygenerować już pierwszą etykietę, więc domyślam się, że jest to już jasne? Gdybyś miał pytania, daj znać.
dzięki za wsparcie. Sam system nie jest intuicyjny...
tak, mam