anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

JAK WYSŁAć przesyłkę w ramach aukcji WOŚP

Polikarp58
#1 Nowicjusz

Sprzedałem 3 przedmioty w ramach aukcji WOŚP. Kupujący zapłacili cenę + koszty przesyłki. Niestety, w żaden sposób nie mogę dojść do momentu, w którym mógłbym zapłacić przesyłkę i wysłać ją Inpostem. Raz jestem kierowany na Inpost (wtedy standardowe koszty, poza WOŚP), raz Allegro przymusza mnie do sprzedaży jako firma... Jestem w kropce, bo kupujący czekają, a ja walczę z systemem. 

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Polikarp58 Aby nadać przesyłki InPost przez Allegro konieczne będzie połączenie Twojego konta Allegro z narzędziem przewoźnika, Managerem paczek InPost
Aby to zrobić wejdź proszę tutaj, utwórz konto, następnie (upewnij się, że jesteś zalogowana na koncie Allegro, które chcesz połączyć oraz sprawdź proszę czy nie masz włączonej blokady wyskakujących okienek (pop-up)).

oznacz moderatorów

Polikarp58
#1 Nowicjusz

no nie. To prowadzi mnie do standardowej strony Inpost ze standardową ceną 16,99. Rozumiem, że dla aukcji WOŚP była specjalna zniżka i koszt przesyłki wynosił 9,99. Nie potrafię dojść do tego miejsca, w którym mógłbym zastosować tę zniżkę. Swoją drogą nie widzę na swoim profilu w Allegro wpłaty kosztów wysyłki tych przesyłek...

oznacz moderatorów

#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Polikarp58 a połączyłeś konto allegro z inpost?

Jak nadać przesyłkę Allegro? 

oznacz moderatorów

Polikarp58
#1 Nowicjusz

sądzę, że tak, bo na stronie InPost wyświetla mi się zakładka "Allegro", potem "Import Allegro InPost" - i wtedy widzę te moje 3 przesyłki. Jako niewygenerowane. Ale chyba już jestem bliżej - na dole pojawia mi się kwota 32,85 (czyli też nie 3 x 9,99... ale to można przeżyć 🙂 )

oznacz moderatorów

#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Polikarp58 a masz taki widok

Client44052296_0-1770212532933.png

i w rubryce konto nazwa konta z allegro

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@Polikarp58 aktualna cena za Allegro Paczkomaty InPost to 10,95 zł, więc cena, którą widzisz jest prawidłowa. Widzę, że udało Ci się wygenerować już pierwszą etykietę, więc domyślam się, że jest to już jasne? Gdybyś miał pytania, daj znać. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Polikarp58
#1 Nowicjusz

dzięki za wsparcie. Sam system nie jest intuicyjny...

oznacz moderatorów

Polikarp58
#1 Nowicjusz

tak, mam

oznacz moderatorów